ECB bouwt stimuleringsprogramma af naar €30 miljard

De ECB zal vanaf volgend jaar minder obligaties opkopen, zo maakte de centrale bank vanmiddag bekend. Met ingang van januari 2018 wordt het opkoopprogramma gehalveerd van €60 naar €30 miljard per maand. Van een snelle afbouw is echter geen sprake, want de ECB zal daarna nog tenminste tot en met september 2018 doorgaan met het opkopen van obligaties.

Het afbouwen van het stimuleringsprogramma heeft een opwaarts effect op de rente in de eurozone, maar dat effect wordt door de verlenging tot en met september volgend jaar zo goed als tenietgedaan. De eerste reactie van beleggers was er een van teleurstelling, want de euro gaf bijna een half procent prijs ten opzichte van de dollar.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Een gedachte over “ECB bouwt stimuleringsprogramma af naar €30 miljard

  • 26 oktober 2017 om 19:29
    Permalink

    Draghi/ECB gaat gewoon door met drukpersen echter van de 5e naar de 4e versnelling. Ook laat hij bij een lagere groei of werkeloosheid, herziening van de drukpers naar een hogere versnelling open. Daarmee wordt de schuldenballon verder opgepompt. Het inflatie verhaaltje is klinkklare onzin/leugen. Een van de belangrijkste inflatie berekening componenten, n.l. de kosten van de eigen woning, dus rente/onderhoud/belastingen/verzekeringen is in de E.U./ECB inflatie berekening opzettelijk niet meegenomen, maar maakt wel 30% en soms meer van het bestede inkomen uit. Dus de inflatie uitkomst wordt door de €.U./€.C.B. opzettelijk gemanipuleerd om de notoire zuid E.U. staten en de overige regeringen van goedkoop geld te voorzien en zo de pensioenkassen en kleine spaarder te bestelen. Ook de stalling-strafrente van 0,4% welke door de banken aan de spaarder doorberekend wordt blijft overeind.Feitelijk was dit nieuws al bekend en het is vreemd dat de effecten beurzen zo enthousiast reageren. De rekening voor de ouderen en kinderen wordt doorgeschoven en wordt alleen maar groter. Er wordt voorgesorteerd op uiteindelijk waardeloos geld, zodat de enorme schuldenballon met biljetten van tig aantal nullen wordt afgelost. Koop goud en zilver/edelmetalen, nu deze veilige belegging nog goedkoop is. Rusland en China weten beter!!!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met FINST, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders