ECB laat rente ongewijzigd

De ECB heeft de rente ongewijzigd gelaten op 0% en zal deze nog een lange tijd laag houden. Ook blijft het stimuleringsprogramma onveranderd, in de zin dat de centrale bank in maart voor het laatst €80 miljard aan obligaties zal opkopen. Met ingang van april schroeft de centrale bank het bedrag terug naar €60 miljard per maand, tenminste tot het einde van dit jaar. Ook blijft de ECB haar obligatieportefeuille doorrollen, wat wil zeggen dat ze met de opbrengst van afgeloste leningen weer nieuw schuldpapier zal kopen.

De centrale bank blijft een soepel monetair beleid voeren zo lang de kerninflatie nog ver beneden de doelstelling van 2% per jaar blijft. In sommige landen is de inflatie al boven de 2% uitgestegen, vooral als gevolg van de stijgende olieprijs. Volgens Draghi is er dus nog geen aanleiding om het monetaire beleid te verkrappen, ondanks de toenemende zorgen over relatief hoge waarderingen van aandelen, obligaties én vastgoed.

Vanmiddag om 14:30 zal Draghi een toelichting geven op het rentebesluit. Aansluitend zal hij vragen van de pers beantwoorden. De livestream van de persconferentie is hieronder rechtstreeks te volgen.


Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Een gedachte over “ECB laat rente ongewijzigd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders