Enorme stijging grondstoffenvaluta door hogere olieprijs; roebel daalt

De wisselkoers euro-dollar zat vorige week vast binnen een steeds nauwere bandbreedte en bij de belangrijke cross-valutaparen was niet veel te beleven, maar elders wél. Door de geopolitieke ontwikkelingen stegen de grondstoffenprijzen enorm en de koersen van de valuta van landen die grondstoffen exporteren gingen hierin mee.

Bij de G10 gingen de Australische, Canadese en Nieuw-Zeelandse dollar hierdoor aan kop. Maar de grootste bewegingen zagen we de afgelopen week de Colombiaanse peso, die profiteerde van de sterke stijging van de olieprijzen door de spanningen tussen de VS en Rusland, en de Russische munt, die bijna 7% daalde na het nieuws dat de sancties van de VS harder waren dan verwacht.

Deze week krijgen we enkele belangrijke gegevens voor het Britse pond, waaronder dinsdag de arbeidsinkomens en woensdag de inflatie in maart. Elders wordt het waarschijnlijk een vrij stille week, dus in de valutahandel zal alle aandacht uitgaan naar de geopolitieke ontwikkelingen. Hieronder de belangrijkste valuta in detail:

Euro

De daling van de industriële productie in de eurozone voor de maand mei haalde de euro iets omlaag en vormde de laatste van een serie negatieve verrassingen uit de economie van de eurozone. Wij vinden het nog te vroeg om onze voorspellingen te veranderen, omdat deze verrassingen volgen op een periode van uitzonderlijk sterke cijfers. Toch is het zeker de moeite waard deze ontwikkeling in de gaten te houden. Deze week verschijnen er in Europa weinig cijfers, dus zolang we wachten op de cruciale ECB-bijeenkomst van 26 april zal de euro waarschijnlijk op ontwikkelingen elders reageren.

Britse pond

Het Britse pond presteerde vorige week het sterkst van de belangrijke G10-valuta’s. De koers van de munt werd gesteund door het feit dat de politieke onzekerheid rond de Brexit steeds verder afneemt. Ook de toenemende overtuiging dat de Bank of England de rente in mei weer zal verhogen droeg bij aan de positieve toon.

De rapporten over de inflatie en de arbeidsmarkt die deze week verschijnen leveren de laatste belangrijke gegevenspunten op voorafgaand aan de besluitvorming door het MPC. Wij denken dat de renteverhoging zeker is, onder voorbehoud van hele schokkende negatieve verrassingen, en dat de opwaartse trend van het pond ten opzichte van de euro zal aanhouden.

Amerikaanse dollar

De notulen van de bijeenkomst van de Federal Reserve van maart, die vorige week verschenen, waren in het algemeen hawkish. Het lijkt erop dat de meeste leden van de Fed hun verwachtingen over zowel de toestand op de Amerikaanse arbeidsmarkt als het tempo van de noodzakelijke renteverhogingen hebben opgeschroefd. In het inflatierapport van de maand maart kwam de kerninflatie (die de volatiele voedsel- en energieprijzen uitsluit) voor het eerst sinds 2016 boven de 2%-doelstelling van de Federal Reserve uit.

Bij gebrek aan belangrijk macro-economisch nieuws zal de aandacht gericht zijn op de Fed-toespraken, waarvan er ongebruikelijk veel gepland staan.

Door: Enrique Díaz-Álvarez (Ebury)

Enrique Diaz-Alvarez is chief risk officer en staat aan het hoofd van het analistenteam van Ebury in New York. Vanwege zijn gedrevenheid, passie en gedegen kennis, wordt Enrique door Bloomberg erkend als een van de meest accurate voorspellers van de marktbewegingen.

Over Ebury:

Ebury maakt internationale markten toegankelijker met valutadiensten op maat en flexibel handelskrediet voor ondernemingen. Ebury werkt samen met ruim 12.000 organisaties en verricht 12 miljard euro aan valutatransacties in 140 verschillende valuta. Het bedrijf heeft kantoren in het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Spanje en Polen. De speerpunten van Ebury:

 • Financiële diensten die normaal zijn voorbehouden aan grote multinationals
 • Financiering van uw aankopen
 • Marktkennis en valutadiensten op maat
 • Ons netwerk van liquidity providers en intermediaire banken
 • Transacties in ruim 140 verschillende valuta

Meer informatie op www.ebury.nl

Eén gedachte over “Enorme stijging grondstoffenvaluta door hogere olieprijs; roebel daalt

 • 17 april 2018 om 10:11
  Permalink

  价值十万增大、壮阳、把妹儿、泡男人电子书无限下载。

  四重收入,五五倍增,八级下线,什么不干,坐收百万。

  ①直推提成。在你网站注册的下线升级VIP每个你提成 50 元。

  ②下线提成。你下线推荐VIP下线,每个你都提成 5 元。

  ③注册提成。凡是有人在你网站免费注册会员你就有 2 毛钱。

  ④下滑提成。你上线每帮你推荐一个VIP你就有 5 元的奖励。

  增大网:

  http://www.955993.cumei.cc/

  快来增大吧!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.