Euro wint aan populariteit in Italië

De Italiaanse bevolking meer vertrouwen gekregen in de euro dan een jaar geleden, zo blijkt uit de nieuwste Eurobarometer die al in handen is van Politico. Van alle respondenten in Italië sprak 57% zich positief uit over de gemeenschappelijke munt, terwijl dat vorig jaar slechts 45% was. De eurosceptische Italianen zijn volgens het onderzoek van de Europese Commissie sterk in de minderheid, want slechts 30% blijkt negatief te zijn over de euro. Dat was een jaar eerder nog 40%. De resultaten van dit onderzoek zijn opvallend, omdat de nieuwe regering een eurosceptisch standpunt inneemt. Blijkbaar is het draagvlak voor de euro onder de bevolking een stuk groter dan bij de regeringspartijen.

Ook in de eurozone als geheel geniet de euro het vertrouwen van een meerderheid van de bevolking. In de gehele muntunie werden 17.000 mensen ondervraagd, waarvan 64% de euro als iets positiefs beschouwde. Een kwart van de respondenten was negatief, terwijl 11% het nog niet weet of er geen uitgesproken mening over heeft. Nederland scoort bovengemiddeld in dit lijstje met 69% positief en 21% negatief. Lijstaanvoerder is Ierland, waar de euro het vertrouwen geniet van 85% van de bevolking.

Volg Marketupdate nu ook via Telegram

Waardeert u de artikelen en analyses op onze site, steun ons dan met een eenmalige of periodieke donatie. Met uw donatie kunnen we mooie artikelen blijven schrijven en worden we minder afhankelijk van inkomsten uit advertenties. Klik hier om te doneren!
Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met FINST, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders