George Soros verdiende $1 miljard aan waardedaling yen

De Japanse premier Shinzo Abe wil deflatie bestrijden en doet dat door de waarde van de yen te ondermijnen. Dat gaat ten koste van de koopkracht van het spaargeld van Japanners en komt blijkbaar ten goede aan speculanten die op een waardedaling van de munt anticipeerden. De portefeuille van Soros Fund Management, die sinds afgelopen zomer onder beheer staat van Scott Bessent, zit voor 10% van het totale vermogen van $17 miljard in Japanse aandelen. 

Bessent bracht in oktober een bezoek aan Japan, in de overtuiging dat er geld verdiend kon worden. Daar aangekomen werd hij op de hoogte gebracht van nieuwe verkiezingen die aanstaande waren, waarin het goedkoper maken van de munt hoog op de agenda stond. Op basis van deze aanstaande ontwikkeling nam Bessent een positie in, die hij gaandeweg uitbreidde toen duidelijk werd dat de Japanse overheid de munt drastisch in waarde wilde verminderen. Als de Japanse yen nog verder in waarde zakt verdient George Soros nog meer, want zijn hedgefonds is nog niet uitgestapt.

Andere beleggingsfondsen, zoals David Einho's Greenlight Capital, Third Point LLC van Daniel Loeb en Hayman Capital Management LP van Kyle Bass hebben volgens de Wall Street Joual ook weten te profiteren van de waardedaling van de yen. Hiervan werden echter geen bedragen genoemd. Het fonds van Einho nam drie jaar geleden al een positie in om te profiteren van een waardedaling van de yen, maar de eerste twee jaar en een aantal maanden leverde dat niets op. Pas de laatste maanden begonnen de posities te bewegen.

Bron: Wall Street Joual

George Soros profiteerde van waardedaling Japanse yen: +$1 miljard (Afbeelding van AFP)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.