Goudprijs stijgt na rentebesluit Federal Reserve

De Federal Reserve heeft vandaag besloten de rente ongewijzigd te laten. Tegelijkertijd houdt ze de optie open om de rente later dit jaar alsnog te verlagen. Ten opzichte van voorgaande rentebesluiten liet voorzitter Jerome Powell nu niet het woord ‘geduldig’ vallen met betrekking tot het aanpassen van de rente. Dat laatste wordt door de markt opgepikt als een signaal dat er binnen niet al te lange tijd een renteverlaging zal volgen.

In reactie op het rentebesluit gingen de aandelenkoersen in de Verenigde Staten licht omhoog. Ook kwam de dollar onder druk te staan. De goudprijs steeg als gevolg van het rentebesluit naar €1.211 per troy ounce / €38.948 per kilo en bereikte daarmee het hoogste niveau sinds april 2017.

Goudprijs naar hoogste niveau sinds jaren

In dollars gemeten steeg de goudprijs naar $1.360 per troy ounce, een weerstandsniveau die het edelmetaal al jaren niet meer wist te doorbreken. De koers is op het moment van schrijven slechts $30 per troy ounce verwijderd van het hoogste niveau in dollars in bijna zes jaar tijd.

De prijs van het edelmetaal zit al maanden in een opwaartse trend, omdat de markt rekening houdt met een versoepeling van het monetaire beleid van centrale banken. De laatste dagen geven ook geopolitieke spanningen omtrent Iran en de handelsoorlog een impuls aan de goudkoers.

Goudprijs stijgt na rentebesluit Federal Reserve (Bron: Goldprice)

Volg Marketupdate nu ook via Telegram

Waardeert u de artikelen en analyses op onze site, steun ons dan met een eenmalige of periodieke donatie. Met uw donatie kunnen we mooie artikelen blijven schrijven en worden we minder afhankelijk van inkomsten uit advertenties. Klik hier om te doneren!
Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *