Grafiek: China dumpt dollarreserves

China heeft in november voor de zesde maand op rij dollarreserves in de verkoop gedaan, zo blijkt uit de nieuwste cijfers die het Amerikaanse ministerie van Financiën deze week naar buiten bracht. Uit de maandelijkse rapportage blijkt dat China in november nog maar $1,05 biljoen aan schuldpapier van de Verenigde Staten op haar balans had staan, een daling van $66,4 miljard ten opzichte van een maand eerder. Daarmee was het tevens de grootste daling in één maand sinds december 2011.

De totale valutareserves van China zijn sinds 2014 van $4 biljoen naar ongeveer $3 biljoen gedaald. De valutareserves dalen door een vlucht van kapitaal uit de Chinese economie. Daardoor staat ook de waarde van de Chinese yuan zo onder druk. In totaal heeft de rest van de wereld $5,94 biljoen van de Amerikaanse staatsschuld gefinancierd. Dit schuldpapier is grotendeels in handen van centrale banken, maar ook in handen van institutionele beleggers.

De volgende grafiek laat zien dat China op ongekende schaal haar dollarreserves van de hand doet. Wie moet de Amerikaanse tekorten financieren als het buitenland dat niet meer wil doen? Dat is de grote uitdaging waar Trump voor komt te staan als hij zijn fiscale stimuleringsprogramma van $1 biljoen wil realiseren.

us-treasury-holdings

China dumpt op grote schaal dollarreserves (Via twitter)

hollandgold-logo

Deze bijdrage wordt u aangeboden door Hollandgold, uw adres voor de aankoop van fysiek edelmetaal. Wilt u meer informatie over goud kopen? Neem dan contact op via [email protected] of bel +31(0)88-4688400. 

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *