Grootste daling Dow Jones sinds september

De aandelenmarkten in de Verenigde Staten gingen woensdag hard onderuit. De populaire Dow Jones index sloot 1,8% lager op 20.606,93 punten, het laagste niveau sinds september. De S&P 500 index, die dinsdag nog een recordniveau bereikte, ging eveneens met 1,8% onderuit en bereikte een slotkoers van 2.357 punten. De NASDAQ index van technologieaandelen verloor zelfs 2,6% en sloot woensdag op een niveau van 6.011,23 punten.

De stemming op de Amerikaanse aandelenmarkt sloeg om als gevolg van aanhoudende geruchten omtrent president Trump. Beleggers houden niet van deze onzekerheid en doen daarom aandelen van de hand. Door alle onrust steeg ook de euro ten opzichte van de dollar, de wisselkoers bereikte met $1,1135 het hoogste niveau in zes maanden. Amerikaanse banken deden het slecht op de beurs. Goldman Sachs verloor 5,3%, terwijl JP Morgan Chase en American Express respectievelijk 3,8% en 2,3% omlaag gingen.

Trump onder vuur

De media beschuldigen president Trump van het doorspelen van vertrouwelijke informatie naar Rusland, juist nu de FBI onderzoek doet naar mogelijke banden tussen de Trump regering en het Kremlin. Door alle commotie dreigt president Trump de politieke steun bij zijn achterban kwijt te raken, waardoor zijn machtspositie verzwakt wordt.

Zowel de regering in Washington als in het Kremlin zeggen zich niet in de beschuldigingen te herkennen. Poetin heeft zelfs het volledige transcript van het gesprek tussen Lavrov en Trump aangeboden, omdat hij er zeker van is dat er geen vertrouwelijke informatie gelekt is. De plotselinge koersdaling voor aandelen volgt op een periode van uitzonderlijk lage volatiliteit.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders