Iran en Turkije willen handelen in eigen valuta

De centrale banken van Turkije en Iran hebben afspraken gemaakt om vaker hun eigen valuta te gebruiken in het handelsverkeer tussen beide landen. Dat zei de Turkse vice-premier Binali Yıldırım. De centrale banken van beide landen hebben afgesproken dat het makkelijk moet worden om Iraanse rial om te wisselen voor Turkse lira en vice versa, in de hoop dat bedrijven daardoor minder euro’s gebruiken en vaker in hun eigen munt afrekenen. Yıldırım zei daar tijdens een gezamenlijke persconferentie in Ankara, na afloop van een ontmoeting met de Iraanse vice-premier Eshaq Jahangiri het volgende over:

“Handelen met lokale valuta is de meest significante stap richting het verbeteren van de economische banden. De centrale banken van beide landen hebben hier overeenstemming over bereikt en zullen andere banken informeren over hoe deze deal precies zal worden toegepast. Handelen in lokale valuta zal een bijdrage leveren aan vereenvoudiging van de handel en een toename in het handelsvolume.”

De Turkse premier Erdogan zou eerder deze maand gezegd hebben dat een dergelijke maatregel kan helpen om het handelsvolume tussen Turkije en Iran van de huidige $10 miljard naar de gewenste $30 miljard te verhogen.

Iran en Turkije willen meer in eigen valuta handelen

Deze bijdrage is afkomstig van Geotrendlines

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met BITVAVO, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders