Jim Rickards: “Bull market in goud net begonnen”

Volgens Jim Rickards is de bull market in goud nog maar net begonnen. In een gesprek met CNBC legt hij uit dat de goudprijs een sterke negatieve correlatie heeft met de waarde van de dollar en dat de waarde van die munt de komende tijd waarschijnlijk verder gaat zakken. Rickards verwijst naar het G20 topoverleg in Shanghai eind februari, waarin alle deelnemers verklaarden afstand te nemen van concurrerende devaluaties. Dat bleek ook het moment te zijn waarop de dollar begon te dalen ten opzichte van andere belangrijke handelsmunten zoals de euro, de Chinese yuan en de Japanse yen.

“Alle vier economische machtsblokken willen een goedkopere munt, maar dat kan niet allemaal tegelijk. Daarom verlagen ze om de beurt de waarde van hun munt. De dollar stond het zwakste in augustus 2011, dat was ook het moment waarop de goudprijs naar een record van $1.920 per troy ounce steeg. Daarna zagen we een omgekeerde trend.

Nu is de VS dicht bij een recessie en gaat het ook in China niet zo goed. Daarom moeten Japan en Europa wat pijn nemen en de waarde van hun munt laten stijgen. Enige tijd geleden heeft China haar munt gedevalueerd tegen haar belangrijkste handelspartners, namelijk Japan en Europa.”

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders