Ons Geld: Kamerdebat over geldstelsel op 16 maart

Bijna een jaar nadat Burgerinitiatief Ons Geld meer dan 100.000 handtekeningen binnenhaalde komt er nu een Kamerdebat over het vraagstuk van geldcreatie. Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem stuurde onlangs een uitgebreide brief naar ‘Ons Geld’, waarin hij in zeven pagina’s een inhoudelijke reactie geeft op het initiatief van Ons Geld om het geldsysteem drastisch te hervormen. Dit Kamerdebat zal op 16 maart om 15:15 worden besproken in de Tweede Kamer!.

Burgerinitiatief ‘Ons Geld’

Het burgerinitiatief levert een belangrijke bijdrage in de bewustwording van de voor- en nadelen van ons huidige geldsysteem. Maar het zal een bijna onmogelijke opgave worden er iets aan te veranderen, omdat Nederland als onderdeel van de Eurozone haar monetaire beleid grotendeels heeft overgedragen aan de ECB.

Drastische hervorming van het geldsysteem, zoals het aan banden leggen van het fractioneel bankieren of het besluit om de centrale bank of de overheid de geldhoeveelheid te laten bepalen, kunnen niet op landelijk niveau gerealiseerd worden binnen het Eurosysteem. Daarvoor moet Burgerinitiatief Ons Geld het hogerop zoeken of de Nederlandse politiek overtuigen een eigen munt in te voeren.

Update (20:03): Het Kamerdebat is verschoven van 7 naar 16 maart!

onsgeld-logo-breed

Burgerinitiatief ‘Ons Geld’ leidt tot Kamerdebat op 16 maart

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *