Poetin: “Rusland heeft genoeg valutareserves”

Rusland heeft meer dan genoeg reserves en hoeft daarom niet meer zoveel dollars te kopen als in het verleden. Dat zei de Russische president Poetin in een uitgebreid interview met Bloomberg. In 2014 moest Rusland heel veel dollars verkopen om de waardedaling van de roebel op te vangen. De roebel ging toen onderuit als gevolg van een dalende olieprijs en Westerse sancties. Op de vraag waarom Rusland – net als veel andere landen – minder Amerikaanse staatsobligaties (dollarreserves) als reserve bewaart zei hij het volgende.

poetin-bbg-wide

“Jullie weten net als wij hoeveel valutareserves een land nodig heeft. En het goud is algemeen bekend. Ik kan zeggen dat de goudvoorraad en de valutareserves van onze centrale bank niet bedoeld zijn voor de financiering van de binnenlandse economie, maar voor de handel. En daarvoor hebben we reserves nodig die voldoende zijn voor tenminste drie maanden aan importen. Wij hebben nu een voorraad reserves die groot genoeg is voor een half jaar of langer. Wanneer alles vastloopt kunnen we ons goud en onze valutareserves gebruiken. En dat is dus meer dan genoeg.

Vanuit het oogpunt van het bewaken van de economische stabiliteit en de buitenlandse handel hebben we absoluut genoeg goud en valutareserves. En al het andere, het kopen en verkopen van valuta is afhankelijk van de valutamarkt. Maar hoe de centrale bank hierop reageert en of ze haar reserves gaat uitbreiden, dat is lastig te zeggen. Bedenk dat we twee publieke reserves hebben, naast de reserves van de centrale bank is er ook een staatsfonds. Dat fonds is goed voor $100 miljard dollar.”

goud-valuta-reserves-rusland-mu

Goud- en valutareserves Rusland sinds 1999

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders