Poll: Wilt u terug naar de gulden?

Lage economische groei, een hoge werkloosheid in de periferie van de Eurozone en een fixatie op maximaal 3% begrotingstekort. Het hoort allemaal bij het aanpassingsproces dat de Europese munt van de burger en de politiek verlangt. Moeten we dat eigenlijk wel willen? Of zijn we beter af als we terugkeren naar een soevereine munt die we zelf kunnen beheren?

Volgens een peiling van Kieskompas wil driekwart van de Nederlanders de euro houden. Wat is uw mening: Terug naar de gulden of toch bij de euro blijven?

[polldaddy poll=8076777]

Moeten we terug naar de gulden?

Moeten we terug naar de gulden? (Afbeelding via Xandernieuws)

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

2 gedachten over “Poll: Wilt u terug naar de gulden?

 • Hoe je als volger van deze site ‘voor ja kunt kiezen is me een raadsel. Algoed, je hoeft het niet overall mee eens te zijn, maar de info die is aangedragen van de goudbalans/ecb balans is een enorme redden om de euro te houden lijkt me. Om de handelsovereenkomsten nog maar niet te noemen. Hoe vaart een klein land als Nederland alleen bij een valutaoorlog/switch van wereldreserve valuta?

  Beantwoorden
  • Goede opmerking Robert, het viel mij ook al op. Ik dacht inderdaad dat onze doelgroep positiever zou zijn over de euro (althans, dat ze liever de euro houden dan teruggaan naar de gulden).

   Kennelijk overheerst er nog de nodige scepsis, wat natuurlijk niet helemaal vreemd is. De wereld gaat nog steeds gebukt onder de grillen van het dollarsysteem en een groot deel van het Europese goud ligt ook nog steeds aan de andere kant van de oceaan. Ook is het nog maar de vraag in hoeverre landen binnen de eurozone zich kunnen aanpassen. De druk die de euro oplegt om te hervormen zorgt nu al voor problemen als deflatie, vraaguitval en hoge werkloosheid.

   Afgezien daarvan is de euro een mooie transitiemunt om de klap van een dollar hyperinflatie op te vangen. Ik denk dat de verdeeldheid in Europa veel groter was geweest als we geen muntunie hadden.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *