Rusland en Egypte willen geen dollars meer gebruiken

Rusland en Egypte stappen mogelijk over op hun eigen valuta in het onderlinge handelsverkeer, zo verklaarde de Russische president Poetin na afloop van een staatsbezoek in Caïro. Hij zei tegenover de krant Al-Ahram dat er actief gesproken is over het uitbannen van de dollar in de handel tussen beide landen.

“Deze maatregel opent nieuwe kansen voor onderlinge handel en investeringen. Ook maakt het beide landen minder afhankelijk van huidige trends in de wereldmarkt”, zo verklaarde Poetin. “Ik moet opmerken dat er nu al nationale valuta gebruikt worden voor de handel met een aantal CIS-landen en China. Dit blijkt goed te werken en daarom zijn we gereed dit eveneens toe te passen in onze relatie met Egypte. Dit onderwerp wordt concreet besproken door de relevante instanties van beide landen.”

Het gebruik van andere valuta dan dollars is een logische reactie op de wens van de Verenigde Staten om Rusland zo veel mogelijk te isoleren. Rusland heeft al een alternatief betaalsysteem ontwikkeld en maakt met verschillende landen afspraken om in andere valuta te betalen. Door de waardedaling van de roebel heeft Rusland vorig jaar $120 miljard aan reserves verbruikt, bijna een kwart van het totaal.

De volledige versie van dit artikel verscheen eerder op een partner blog.

russia-egypt-trade-dollar-drop

Rusland en Egypte willen geen dollars meer gebruiken

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders