Rusland en VAE overwegen betaling in eigen valuta

Rusland en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) overwegen internationale betalingen in hun eigen valuta af te rekenen, zo verklaarden Denis Manturov (Russische minister van Industrie en Handel) en Sheikh Abdullah bin Zayed Al Nahyan (minister Buitenlandse Zaken van de VAE) na afloop van een meeting die onlangs gehouden werd. Volgens Manturov is het voor het eerst dat dit onderwerp op de agenda staat. Daarom moeten volgens hem eerst nog een aantal specialisten van beide landen naar het voorstel kijken.

Volgens Nahyan is het doen van internationale betalingen in de eigen valuta een complex vraagstuk, omdat de valuta van de VAE nauw verbonden is met de Amerikaanse dollar. “Dit schept extra moeilijkheden, maar er zijn altijd manier om deze moeilijkheden op te lossen. Vanuit een politiek standpunt zijn de Verenigde Arabische Emiraten geënt op volledige samenwerking met Rusland. Als de politieke wil er is, dan is het mogelijk de technische moeilijkheden te verhelpen”, zo verklaarde hij tegenover de pers.

Voor de Verenigde Arabische Emiraten is de export van ruwe olie de belangrijkste bron van inkomsten. Bijna de helft van alle opbrengsten uit export komt voor rekening van ruwe olie. Voegen we daar geraffineerde olie en aardgas aan toe, dan hebben we het over twee derde van de totale export van deze oliestaat. Voor Rusland bestaat 60% van de totale export uit ruwe olie, geraffineerde olie en aardgas.

Bron: Russia Beyond the Headlines

UAE-Real-estate-dubai

Rusland en Verenigde Arabische Emiraten willen eigen valuta gebruiken in internationale handel

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo