Taper-mania

Voor 2014 willen de centrale bankiers ons doen geloven dat ze alle steun aan economie & financiën gaan afbouwen tot nul!? We moeten geloven dat dit ook kan omdat de globaliserende economie dat nu zou aankunnen. Flauwekul, natuurlijk. Want de stagnerende economie heeft juist nog meer stimulus nodig. Er steekt dus een centrale bank strategie achter deze taper-mania! Centrale bankiers denken en handelen globaal in functie van hun sterkhouders (de Rothschild’s): de internationale conglomeraten. Waar willen ze naartoe, wat willen ze bereiken…

Historische 10-jaars rente VS

Historische 10-jaars rente VS (Via Zero Hedge)

Dollarsysteem verliest haar fundamenten

De voorbije 45 jaar (sedert 1971) lijken op een financiële stuiptrekking in vergelijking met de 150 jaar daarvoor. Bekijk de bovenstaande grafiek daarvoor aandachtig. Het dollarsysteem verloor eerst z’n gouddekking en is nu z’n oliedekking aan het verliezen. Het Rothschild dollarsysteem verliest z’n wereld controlerende dollarmacht. Hun gratis geld mania (hot money) is een doodlopende straat.

Als de Anglo-Amerikaanse internationale conglomeraten hun wereldmacht willen blijven behouden gaan ze iets moeten organiseren waarbij ze de machtshefbomen zullen kunnen blijven behouden. Want dat kan straks niet meer door verdere absolute controle over goud & olie (flow & prijzing).

Heeft gans de wereld zich in een dollar ‘catch-22’ laten manoeuvreren door het Rothschild systeem? Of is dit enkel een ongelukkige samenloop van omstandigheden!? Het eerste is het het meest waarschijnlijke. Als je alle andere groeiende macht voor een prikkie wil binnenhalen moet je die macht eerst waardeloos maken, door het niet dulden van een multi-polaire wereld met grote spelers als EU en China, die een bedreiging vormen voor de dollarmacht. De 45 jaar stuiptrekking op de rentegrafiek laat zien dat het dollarregime nog steeds niet onthoofd is door de opkomende wereldspelers. We zijn de waardeloze wereld (non-)reserve munt blijven opstapelen onder de dwingende (vernietigende) voorwaarden van het dollarregime. Gans de wereld draagt de zware gevolgen van deze kwaadaardige besmetting. Omdat het dollarsysteem nog steeds blijft bepalen wat uw verdiensten maar waard zijn. Maar die dynamiek ondergraaft ook de eigen krachten van het dollarregime. Dit gebeurt omdat de Rothschild’s (internationale conglomeraten) enkel loyaal zijn aan hun eigen macht, zonder enige binding met welke staat of volk dan ook.

Daarom is een nieuw Bretton Woods internationaal akkoord ook zee onwaarschijnlijk. Hoe nijpend noodzakelijk dit nu ook moge zijn voor een gezond makende evenwichtige wereldhandel (het stroomlijnen van de overschotten en tekorten). Dit speelt niet alleen op wereldvlak tussen Oost en West, maar ook op EU vlak tussen Noord en Zuid.

Doorstart maken via een muntdevaluatie?

Het dollarregime zal meer dan waarschijnlijk weer plotsklaps (uit het niets) een éénzijdige actie ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan een dollar devaluatie van 30% (?) met alle andere munten in een muntslang 5% (?), die ze dan maar ‘valuta reset’ zullen noemen (bijvoorbeeld via QE). Een muntslang is een afspraak tussen verschillende landen dat hun valuta alleen binnen een bepaalde bandbreedte in waarde mag stijgen of dalen ten opzichte van andere gespecificeerde valuta. Dat klinkt neutraal en sophisticated, omdat er geen sociale onrust over uit zou breken. Of nu iedereen zich in die wereld dollar muntslang zou gaan invoegen is een ander paar mouwen. De EU heeft daar tonnen onaardige ervaring mee, tijdens de ECU periode (voorloper van euro).

Een wereldwijde valuta reset zou dan opgezet worden aan de hand van total net assets van alle muntblokken. Maar het enige bezit van de VS – als initiatiefnemer van een dergelijke wereld muntslang – is een schuldenlawine!? Misschien kiest men wel voor goudreserve als asset??? Linksom of rechtsom, China zal nooit spijt krijgen van z’n goudaccumulatie (zie ook de artikelen van Koos Jansen).

Hoe sneller de tapering verloopt, des te dichter we bij een mogelijke *reset* komen te staan. Het economische optimisme als verantwoording voor tapering is een totale misleiding (afleiding).

Open zenuwen

De rentecurve uit bovenstaande grafiek moet terug op een normaal ge-reset worden door een *ingreep*. Omdat dit niet meer op een natuurlijke manier kan. Een muntslang en/of muntkorf (SDR-achtig) is een waarschijnlijke tussenstap naar een nieuwe wereld reservemunt (the EMU way). Daarbij houden we rekening met het feit dat het dollarsysteem en regime nu drie open zenuwen aan de oppervlakte heeft liggen:

  • De euro en de converteerbare yuan/roebel
  • Een wankelende petro-dollar
  • Goud als rijkdom reservewaarde!

Het wordt dus lastig en pijnlijk manoeuvreren in 2014 en 2015…

Door: 24 karaat

Is een valuta devaluatie de oplossing?

Is een valuta devaluatie de oplossing?

Disclaimer: De artikelen van gastschrijver 24 karaat zijn op persoonlijke titel geschreven en hoeven daarom niet altijd de visie van Marketupdate te vertegenwoordigen. Marketupdate geeft geen beleggingsadvies en de artikelen van 24 karaat moeten ook niet als zodanig worden aangemerkt. Marketupdate heeft geen geld ontvangen of betaald voor de bijdragen van 24 karaat.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo