Volatiliteit tussen euro en dollar naar dieptepunt

De volatiliteit tussen de euro en de dollar is deze week gezakt naar het laagste niveau in twee jaar tijd. Historisch gezien heeft de euro nu de allerlaagste volatiliteit ten opzichte van de Amerikaanse munt van de tien meest gebruikte handelsmunten uit de G10. De volatiliteit op maandbasis daalde naar 6,14 procentpunt, een niveau dat we sinds september 2014 niet meer gezien hebben. Begin dit jaar stond de euro ergens halverwege het lijstje van G10-valuta’s ten aanzien van de correlatie met de dollar.

De euro en de dollar komen nauwelijks van elkaar los door het uitblijven van grote veranderingen in het monetaire beleid aan beide kanten van de Atlantische Oceaan. De Federal Reserve heeft dit jaar nog geen enkele renteverhoging doorgevoerd, terwijl de ECB de rente ook al enige tijd stabiel houdt op 0%. De wisselkoers tussen de twee meest populaire valuta kabbelt al sinds het begin van dit jaar in een zeer smalle bandbreedte van $1,10 tot $1,14 voor een euro.

volatiliteit-euro-dollar

Volatiliteit tussen euro en dollar naar laagste niveau sinds 2014 (Bron: Bloomberg)

Rentebesluit Federal Reserve

Beleggers zijn in afwachting van de FOMC vergadering van de Federal Reserve, want woensdagavond Nederlandse tijd beslist de Amerikaanse centrale bank of ze de rente wel of niet zal verhogen. Veel beleggers twijfelen aan een renteverhoging, omdat de macro-economische cijfers uit de VS niet bepaald overtuigend zijn. Daarnaast spelen de Amerikaanse verkiezingen een rol. Volgens sommige analisten zou de centrale bank de renteverhoging liever over de verkiezingen heen willen tillen om plotselinge onrust op de financiële markten te voorkomen.

euro-dollar

Euro en dollar blijven dicht bij elkaar

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

2 gedachten over “Volatiliteit tussen euro en dollar naar dieptepunt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met BITVAVO, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders