VS overweegt nieuwe sancties tegen Venezuela

De Verenigde Staten overwegen de import van olie uit Venezuela en de export van geraffineerde olieproducten naar het land te blokkeren. Dat zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson zondag tijdens een persconferentie in Argentinië. Met een dergelijke sanctie kan de regering van de Venezolaanse president Maduro verder onder druk worden gezet om weer terug te keren naar de grondwet, zo verklaarde Tillerson.

In zijn verklaring zei hij het volgende over de mogelijkheid van nieuwe sancties tegen Venezuela.

“Een van de aspecten in de overweging van sancties op olie is het effect dat het zal hebben op bevolking van Venezuela. Is het een stap waarmee we dit misschien sneller tot een einde kunnen brengen? Als we niets doen om dit tot een einde te brengen, dan vragen we de Venezolaanse bevolking ook om hier nog langer onder te leiden.

We kijken naar de opties en hoe we de impact op de belangen van Amerikaanse bedrijven kunnen verzachten, maar er zijn ook andere landen in de regio waar het effect op kan hebben. We moeten er rekening mee houden dat we die landen geen schade toebrengen met een actie die wij nemen. We zijn het dus aan het bestuderen en het wordt overwogen.”

Hyperinflatie in Venezuela

Venezuela is door slecht economisch beleid en door de daling van de olieprijs in grote problemen gekomen. Het land heeft vrijwel geen valutareserves meer en de regering heeft de geldpers aangezet om de import van essentiële goederen te kunnen betalen. Het gevolg is dat de lokale munt zo goed als waardeloos geworden is, waardoor spaarders al hun koopkracht zijn kwijtgeraakt en winkels niet meer bevoorraad worden. Er zijn grote tekorten aan voedsel, medicijnen en andere basisvoorzieningen.

Het lijkt erop dat de Amerikaanse regering door middel van economische sancties de druk op Maduro nog verder wil verhogen, in de hoop dat zijn regering valt. De sancties die momenteel al van kracht zijn hebben betrekking op een aantal personen in de regering van Maduro en verbieden Amerikaanse banken en beleggers om staatsobligaties van Venezuela te kopen.

Deze bijdrage is afkomstig van Geotrendlines

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *