Werkloosheid in VS daalt naar 7%

De werkloosheid in de Verenigde Staten is in november gezakt van 7,3 naar 7 procent, zo laten de nieuwste cijfers van het Bureau of Labor Statistics zien. In november kwamen er 185.000 nieuwe banen bij, terwijl het cijfer voor oktober werd herzien naar 203.000 banen. Het cijfer van september werd ook nog naar boven herzien, van +163.000 naar +175.000 banen. Het aantal geregistreerde werklozen daalde naar 10,9 miljoen, waardoor het werkloosheidspercentage verder omlaag ging. De afgelopen twaalf maanden kwamen er maandelijks gemiddeld 195.000 banen bij. Volgens Bloomberg is 2013 daarmee het beste jaar voor de Amerikaanse arbeidsmarkt sinds 2005. De meeste nieuwe banen werden gevonden in de transportsector, de gezondheidszorg, de logistiek en in de maakindustrie.

Het gemiddeld aantal gewerkte uren liet ook een stijging zien, van 34,4 naar 34,5 uren per week. Het gemiddelde uurloon voor alle werknemers steeg in november met 4 cent naar $24,15. Over heel 2013 stegen de lonen met 48 cent, omgerekend komt dat neer op een 2% loonstijging.

Werkloosheid versus participatiegraad

Het goede banencijfer gaat gepaard met een marginale stijging van de participatiegraad (van 62,8% naar 63%) en een kleine daling van het aantal Amerikanen dat buiten de werkloosheidscijfers valt (van 91,5 naar 91,3 miljoen personen). De participatiegraad en het aantal Amerikanen dat niet meer wordt meegenomen in de statistieken is sinds het begin van de crisis echter nog niet hersteld, integendeel. Dat hebben we vorige maand op Marketupdate al aangestipt.

Banencijfer VS over de afgelopen vijf jaar

Beter dan verwacht banencijfer uit de VS in een breder perspectief gezien (Bron: Twitter)

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

6 gedachten over “Werkloosheid in VS daalt naar 7%

  • Je zou verwachten als de economie zo goed aan zou trekken in Amerika dat daar de transportsector beter zou gaan maar daar hoor ik niets over. De olievoorraden dalen niet door meer economische groei en ook de grondstoffenprijzen stijgen niet …..raar of vergis ik me ?

    Beantwoorden
  • Hoorde ik laatst niet dat een grote groep werkzoekende Amerikanen helemaal gestopt is met het zoeken van werk omdat ze al jaren niet aan de bak kwamen? Die groep mensen staat dus niet meer geregistreerd als werkzoekend en dus gaat het aantal “werklozen” omlaag omdat deze mensen van de radar verdwijnen?

    Beantwoorden
  • jo ik ga aandelen kopen en al mijn PM verkopen hosanna [grapje]

    Beantwoorden
  • De Amerikaan moeten toch een excuus hebben om te temperen.
    Er zijn velen manieren om deze cijfers te bereken.

    Beantwoorden
  • De burgers daar moeten er weer intrappen [schijneconomie]een vals gevoel van goed gaan

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo