Grootste daling huizenprijzen Londen in acht jaar

De huizenprijzen in Londen lieten in april de grootste daling in acht jaar tijd zien, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van de Britse vastgoedwebsite Rightmove. De gemiddelde vraagprijs in de hoofdstad lag de afgelopen maand op £636.777, een daling van 1,5% ten opzichte van dezelfde maand van vorig jaar. Het is geen groot percentage, maar het is wel een trendbreuk in de huizenmarkt van Londen die tot voor kort alleen maar duurder leek te worden. De prijsdaling van de afgelopen maand was de grootste op jaarbasis sinds mei 2009.

londen-realestate-wikimedia-teaserSinds begin vorig jar heeft de huizenmarkt van Londen het slechter gedaan dan de rest van het Verenigd Koninkrijk, omdat huizen simpelweg onbetaalbaar werden voor veel potentiële huizenkopers en de onzekerheid als gevolg van de Brexit toenam.

Het financiële centrum van Londen levert veel goedbetaalde banen op voor bankiers die de dure huizen kunnen betalen. Maar door een mogelijk vertrek van Groot-Brittannië uit de EU vreest men dat bankiers in de Londense City overgeplaatst zullen worden naar financiële centra op het Europese vasteland. Dat heeft zijn weerslag gehad op de huizenmarkt van Londen. Daarnaast kwamen er nieuwe belastingverhogingen, die de markt ook geen goed deden.

Duurste huizen Londen dalen het meest

Het zijn de duurste woningen in Londen die het hardst geraakt worden. Deze werden in april gemiddeld 4,2% goedkoper aangeboden dan een jaar geleden. Ter vergelijking, de prijzen van minder dure huizen in de voorsteden van de Britse hoofdstad daalden in dezelfde periode met 1,7%. In het Verenigd Koninkrijk als geheel stegen de huizenprijzen deze maand met 1,1% op jaarbasis. In een toelichting tegenover Bloomberg zei Rightmove daar het volgende over.

“Terwijl de rest van het land profiteert van stijgende prijzen en nieuwe records zijn sommige denken van de huizenmarkt in Londen aan het corrigeren. Vooral aan de bovenkant van de markt probeert men kopers te verleiden met lagere vraagprijzen, om te compenseren voor de hogere aankoopbelastingen.”

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met BITVAVO, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders