Huizenprijzen Verenigd Koninkrijk stijgen £23 per dag

De huizenprijzen in het Verenigde Koninkrijk stijgen momenteel met £23 per dag, zo becijferde Business Insider op basis van de nieuwste cijfers van Nationwide. In de maand december stegen de huizenprijzen met 0,8%, terwijl op een stijging van een half procent was gerekend. De afgelopen maand steeg de gemiddelde prijs van een koopwoning van £196.305 naar £169.999 en dat is omgerekend dus ongeveer £23 per dag.

huisTen opzichte van een jaar geleden zijn de huizenprijzen in het Verenigd Koninkrijk met gemiddeld met 4,5% gestegen, maar achter dat gemiddelde gaan grote verschillen schuil. Zo liggen de prijzen in Londen nu al 12% hoger dan een jaar geleden en zelfs 50% hoger dan het niveau van 2007. De huizen in het zuidelijke deel van het Verenigde Koninkrijk blijken veel beter in de markt te liggen dan die in het noordelijke deel van het land. Stegen de prijzen van woningen in het zuiden van het land met 8,9% op jaarbasis, in het noorden is dat slechts 1,6%.

Stijgende huizenprijzen

In Nederland steeg de gemiddelde koopsom van bestaande woningen in november volgens het Kadaster naar €234.610. In dezelfde maand van vorig jaar lag dat gemiddelde op €220.204. Dat is een stijging van €14.406 op jaarbasis.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders