Zonnepanelen aanschaffen of verbouwen? Kies voor een extra hypotheek.

Investeringen worden steeds duurder. Door de corona crisis stijgen de prijzen. Er wordt steeds meer gezegd om duurzamer te leven, maar ook dit kost geld. De meeste mensen hebben het geld dat nodig is om zonnepanelen aan te schaffen niet klaarliggen. Voor zulke grote uitgaven hebben ze een hypotheek nodig. Veel mensen vragen zich af: “hoeveel hypotheek kan ik krijgen”? En wat komt er allemaal bij kijken? Je leest het in dit artikel.

Reden voor extra hypotheek

Eén van de voornaamste redenen om een extra hypotheek af te sluiten is een verbouwing. Vaak wordt er gekozen voor een annuïtaire of lineaire hypotheek. Bij deze hypotheken is de rente fiscaal aftrekbaar, mits je kan aantonen dat het geld de woning verbeterd. Er zijn natuurlijk ook veel andere redenen voor een hypotheek. Voor deze investeringen mag je helaas niks aftrekken.

Voorwaarden extra hypotheek

Je kunt niet zo maar een tweede hypotheek aanschaffen. Hiervoor moet je aan meerdere voorwaarden voldoen. Enkele factoren zijn je inkomen, de waarde van het huis dat je al bezit en of je je huidige hypotheek nog afbetaalt. Ook wordt er gekeken naar de reden en gevolgen van de investering. Zo wordt een hypotheek eerder toegekend als het proces en resultaat duurzaam en milieuvriendelijk is. Door middel van de vooraf genoemde factoren kan een hypotheekadviseur de grootte van de tweede hypotheek berekenen.

Kosten extra Hypotheek

Bij het afsluiten van een hypotheek komen enkele kosten kijken. Allereerst vraagt de hypotheekadviseur bemiddelingskosten. Er komen ook extra kosten als de hypotheek met je huis te maken heeft. Er moet dan namelijk een nieuw taxatierapport gemaakt worden. Verder zijn er nog notariskosten. Deze liggen gemiddeld rond de 700 euro. Deze kosten schrikken veel mensen af. Dit kan echter over meerdere termijn terugbetaald worden.

Al met al komt er dus best wel wat kijken bij het aanschaffen van een extra hypotheek. Je moet een goede reden kunnen aantonen. Er hangen veel voorwaarden aan een extra hypotheek. Deze worden beoordeeld door een hypotheekadviseur. Er zijn ook veel kosten verbonden aan een extra hypotheek. Dit zijn echter geen redenen om je te laten ontmoedigen. Investeringen verdienen zichzelf vaak terug. Het voordeel van een hypotheekadviseur is dat hij je door dit proces begeleidt. Als een hypotheek veel risico geeft, wordt je vooraf gewaarschuwd. Je hebt dus best veel controle over de situatie. Waar een wil is, is een weg.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo