Zuid-Korea ziet risicopremie obligaties stijgen

Vanwege de oplopende spanningen met Noord-Korea betalen beleggers een steeds hogere risicopremie voor Zuid-Koreaanse obligaties. Persbureau Yonhap schrijft dat de risicopremie voor bepaalde obligaties die in een vreemde valuta zijn uitgeschreven sinds februari 2016 niet meer zo hoog zijn geweest als nu.

Volgens het Korea Center for International Finance is de risicopremie voor dit soort obligaties met een looptijd van vijf jaar inmiddels opgelopen tot 70 basispunten. Ook de aandelenmarkt reageert op de Noord-Koreaanse dreiging, want de Kospi index zakte vijf dagen op rij en staat op het moment van schrijven vijf procent lager dan het hoogste niveau van de maand juli.

Het Zuid-Koreaanse ministerie van Financiën en de centrale bank van het land hebben al laten weten dat ze alle noodzakelijke stappen zullen zetten om de Zuid-Koreaanse munt te ondersteunen, mocht deze ten opzichte van de Amerikaanse dollar in waarde kelderen.

Deze bijdrage is afkomstig van Geotrendlines

2 gedachten over “Zuid-Korea ziet risicopremie obligaties stijgen

  • 20 augustus 2017 om 13:32
    Permalink

    Risico premies gaan ook oplopen als de ECB stopt met drukpersen. Zij wordt door de steeds verder oplopende negatieve bij verschijnselen, waarbij de bevolking steeds meer financieel risico en uiteindelijk armoe gaat lopen, gedwongen. Ondertussen toveren de €urocraten/ECB/Draghi een ander konijn uit de hoge hoed, n.l. €uro bonds, waarvoor alle E.U. landen via hun centrale banken, dus belasting betalers, garant moeten staan. Deze uitgifte schuift het schulden probleem van de zuidelijke E.U. landen af op de inschrijvers van de E.U. bonds van de noordelijke E.U. landen. Mogelijk dat gelijktijdig cash opnamen gereguleerd worden, zodat bij een negatieve gemanipuleerde ECB rente, bij de spaarders, dezen gedwongen worden, om nog enig rendement te krijgen, in te schrijven op deze drukpers obligaties, uiteraard met een lange looptijd!

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.