Zwitserse banken moeten gegevens spaarders toch doorgeven

De Zwitserse belastingdienst mag gegevens over Nederlandse spaarders die hun vermogen in Zwitserland parkeren toch doorspelen naar de Nederlandse overheid, zo oordeelde de rechter van de hoogste rechtbank in het Zwitserse Lausanne. De fiscus wilde informatie hebben over Nederlandse klanten van de Zwitserse bank UBS, maar eerder oordeelde een lagere rechter in Zwitserland nog dat een dergelijk verzoek zonder een duidelijke reden niet is toegestaan.

Door de uitspraak van de hoogste rechter moet de Zwitserse bank UBS nu alsnog aanvullende informatie van haar Nederlandse klanten doorspelen naar de Nederlandse belastingdienst. De bank weigerde deze gegevens te verstrekken om haar klanten te beschermen.

Zwitserse bankgeheim verleden tijd

Het ministerie van Financiën liet weten blij te zijn met deze uitspraak, omdat het een doorbraak kan betekenen in het aanpakken van zwartspaarders. Dat zijn spaarders die belastingen proberen te ontwijken door vermogen op Zwitserse bankrekeningen te parkeren. Door deze uitspraak kan de belastingdienst ook verder met het in kaart brengen van vermogen dat Nederlanders bij Credit Suisse geparkeerd hebben. Van het Zwitserse bankgeheim is dus niet veel meer over.

ubs_kantoren

UBS moet gegevens Nederlandse spaarders toch doorspelen naar Belastingdienst

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *