Een eigen huis: deze vaste lasten komen erbij kijken

Als je een eigen woning hebt gekocht, dan is het natuurlijk van belang dat je alle zaken op orde hebt. Zo zijn er diverse vaste lasten die om de deur komen kijken als je een eigen woning hebt. Vaste lasten zijn kosten die elke maand terugkomen: dit kan zijn omdat je een bepaalde verzekering hebt afgesloten, omdat je een abonnement hebt of iets anders waar je maandelijks een vast bedrag voor kwijt bent. Het is echter wel van belang dat je weet welke vaste lasten je hebt als je een eigen huis hebt. Hieronder lees je daarom precies met welke vaste lasten je rekening moet houden.

1. Hypotheek

Ben je van plan om een woning te kopen? Dan is de kans groot dat je hier een hypotheek voor moet afsluiten. Je kunt een hypotheek zien als een soort lening, zodat je met dat geld het huis kunt financieren. Je betaalt maandelijks voor de hypotheek: de hypotheek bestaat uit de lening, maar ook uit een deel rente.

Ga je geen woning kopen, maar ben je van plan om een woning te huren? Dan hoef je geen hypotheek af te sluiten, maar dan betaal je maandelijks een bepaald bedrag voor de huur.

2. Woonverzekering

Als je een eigen woning hebt, dan is het ook verstandig om een woonverzekering af te sluiten. Een woonverzekering zorgt er namelijk voor dat bepaalde zaken in jouw woning zijn verzekerd tegen schade. Een woonverzekering bestaat uit twee delen, de inboedel- en de opstalverzekering. Zo is alles wat los zit verzekerd met een inboedelverzekering, denk daarbij aan meubels en accessoires.

Naast de inboedelverzekering, hoort bij een woonverzekering ook de opstalverzekering. Dit is alles rondom het huis wat vast zit, dus het materiaal van de woning. Ook de keuken en badkamer horen bijvoorbeeld bij de opstal. Als hier schade aan komt ben je ook goed verzekerd door middel van een woonverzekering. Het is belangrijk om je te verdiepen in de dekking van de woonverzekering, zodat je precies weet wat er wordt verzekerd en wat niet. Sluit meteen een passende woonverzekering af op Alpina.nl.

3. Energiecontract

Ieder huishouden heeft te maken met een energiecontract, zodat je gebruik kunt maken van energie en gas. Het is belangrijk dat je een energiecontract afsluit dat past bij jouw verbruik. Zorg er daarom voor dat je inzicht krijgt in jouw verbruik, zodat je energiecontracten op basis van dit verbruik kunt vergelijken. Het is daarbij ook goed om te kijken naar het soort contract, zoals een vast of variabel contract. Je kunt ook kijken naar de looptijd, de premie en de algemene voorwaarden van het contract.

4. Gemeentelijke belasting

Bij een eigen woning komen ook de gemeentelijke belastingen om de hoek kijken, zoals de belasting die je moet betalen over het afval en het riool. Daarnaast is het ook goed om te weten dat je moet betalen voor het water. Denk bijvoorbeeld aan hoeveel water je verbruikt, maar ook moet je betalen voor bijvoorbeeld belasting en het onderhoud.

5. Internet en tv

Als je een eigen huis hebt, wil je natuurlijk ook gebruik kunnen maken van het internet en van de televisie. Zorg er daarom voor dat je een internetabonnement afsluit dat past bij jouw wensen. Je kunt bijvoorbeeld een internetabonnement afsluiten met alleen internet, maar je hebt ook een internetabonnement waarbij je ook gebruik kunt maken van de televisie en de huistelefoon. Dit wordt ook wel een alles-in-een-abonnement genoemd; het is maar net waar jij behoefte aan hebt. Het kan natuurlijk ook zijn dat je alleen nog maar van het internet gebruik wil maken. Bij het afsluiten van zo’n abonnement is het goed om te letten op een aantal zaken, zoals de internetsnelheid en de internetaansluiting.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *