Essentiële stappen om in Bitcoin te handelen

Wilt u in Bitcoin handelen? Volg dan deze cruciale stappen om succesvol en winstgevend te handelen in Bitcoin. 

Veel particulieren en bedrijfsleiders willen handelen in Bitcoin, maar weten niet hoe te beginnen. Bitcoin verhandelen is een uitstekende manier om geld te verdienen in de cryptowereld. Het volatiele karakter van dit digitale actief maakt het voor sommige mensen echter riskant om ermee te handelen. In het ideale geval kunt u hoog kopen en laag verkopen, wat betekent dat u een aanzienlijk deel van uw geld verliest. Toch kunt u nog steeds winst maken als u de markt goed aanvoelt om Bitcoin tegen een lage prijs te kopen en het te verkopen als de waarde stijgt.

Platforms zoals de bitqs.io/nl/ stellen iedereen in staat om Bitcoin te verhandelen. Idealiter kunt u zich bij dit digitale platform registreren om Bitcoin te kopen met fiatgeld en het te verkopen als de waarde stijgt. U hebt alleen een cryptoportefeuille nodig waar u de Bitcoins naartoe kunt sturen die u niet van plan bent binnenkort te verkopen of te verhandelen. Hier zijn de te volgen stappen voor een succesvolle Bitcoin handel.

Begrijpen wat de Bitcoinprijs beïnvloedt

Zoals gezegd, zal de beslissing wanneer u Bitcoin koopt of verkoopt van invloed zijn op uw winst. Begrijp daarom wat de Bitcoinprijs beïnvloedt voordat u uw zuurverdiende geld uitgeeft aan dit digitale actief. Dergelijke factoren zijn onder meer:

  • Vraag en aanbod. De Bitcoin-reserve mag niet groter zijn dan 21 miljoen tokens. Sinds Satoshi Nakamoto de Bitcoin in 2009 lanceerde, speculeren miners op de markt om uiteindelijk alle munten te produceren. Maar tot die tijd zal de prijs van Bitcoin blijven stijgen. Het beperkte aanbod van Bitcoin betekent dus dat de prijs zal blijven stijgen.
  • Gebeurtenissen: Overheidstussenkomsten, inbreuken op de beveiliging, macro-economische aankondigingen en veranderingen in regelgeving zijn enkele van de gebeurtenissen die de Bitcoin-prijzen negatief of positief beïnvloeden.
  • Integratie: De vraag naar Bitcoin kan toenemen als de integratie ervan toeneemt. Zo zal het gebruik van Bitcoin in betalingssystemen en bankkaders de prijs opdrijven.

Ook nieuws over Bitcoin en andere marktfactoren kunnen de prijs beïnvloeden. Als u daarom begrijpt wat de prijs van Bitcoin beïnvloedt, kunt u berekende stappen maken bij het handelen in deze cryptomunten.

Uzelf met Bitcoin vertrouwd maken

Zorg voor een maximale bekendheid met deze virtuele valuta voordat u erin handelt. U kunt bijvoorbeeld beginnen met de aankoop van een kleine hoeveelheid van deze digitale activa via een cryptobeurs. Misschien is dit een overheersende methode die de meeste mensen kiezen bij het kopen en vasthouden van hun tokens. Idealiter geeft HODLing u rechtstreeks eigendom van deze digitale valuta. U kunt uw Bitcoins echter uiteindelijk verkopen als de prijs in de toekomst stijgt.

U kunt ook handelen in afgeleide producten van Bitcoin. Dat betekent speculeren op de prijs van Bitcoin met een contract for difference. Met dit financiële contract betaalt u een verschil in afwikkelingsprijs tussen open en gesloten transacties, maar u bent geen eigenaar van de Bitcoins. De meeste mensen beschouwen deze crypto trading methode echter als riskant omdat het zeer onvoorspelbaar is met zware verliezen of enorme winsten.

Uw limieten bepalen

Beslis over het bedrag dat u kunt investeren in deze cryptomunt. Stel bijvoorbeeld gegarandeerde stops in die de positie sluiten op het door u gewenste niveau. Op die manier betaalt u alleen een vergoeding als de instelling de gegarandeerde stop doet ingaan.

U kunt ook de gewone stop instellen die onderhevig is aan een misstap. De positie sluit echter op het door u ingestelde niveau. Een trailing finish is een andere optie, waarvan de basis marktbewegingen zijn die de winst veilig stellen en tegelijk uw risico’s beperken. Een trailing stop is echter ook onderhevig aan slipage.

Monitor uw Bitcoin-transacties

Het monitoren van uw Bitcoin-transacties is een van de essentiële stappen voor iedereen die winst wil maken met cryptohandel. Als u uw cryptotransacties niet in het oog houdt, zult u niet weten wanneer de prijs stijgt of daalt. Zo kunt u een lucratieve kans missen om Bitcoins te verkopen of te kopen. Houd daarom uw transacties en technische indicatoren in de gaten voor een stijgende of dalende prijs.

Naast deze stappen moet u beslissen wanneer u een positie sluit om verlies te beperken of winst te genereren. Op die manier kunt u voorkomen dat u uw geld verliest, of de koers van Bitcoin nu stijgt of daalt.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met BITVAVO, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders