Citigroup schrapt wereldwijd 11.000 banen

Reuters schrijft dat Citigroup als gevolg van deze reorganisatie ook ongeveer $300 miljoen minder omzet zal gaan draaien. Analisten hielden na het aantreden van de nieuwe CEO Michael Corbat in oktober al rekening met een nieuwe ontslagronde binnen de bank. Corbat werd aangedragen door Michael O'Neill, een man die in de bankierswereld bekend staat vanwege het afslanken van bedrijven en het afstoten van de minder winstgevende onderdelen. De nieuwe CEO van Citigroup hanteert kennelijk dezelfde aanpak door al vrij snel een reorganisatie aan te kondigen waarbij 11.000 banen verloren gaan.

“We hebben verschillende gebieden en producten in kaart gebracht waar onze schaal onvoldoende resultaat oplevert”, zo schreef Corbat in een persverklaring. “We zullen de efficientie van onze bedrijfsvoering verhogen door overcapaciteit te verkleinen en in de uitgaven te snijden”

Beleggers reageren enthousiast op de aangekondigde reorganisatie van Citigroup. Het aandeel ging bij opening van de handel in New York meteen 4,11% omhoog naar $35,70.

Citigroup schrapt 11.000 banen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.