Fraude MF Global krijgt navolging in Canada

De Investment Industry Regulatory Organization of Canada (IIROC) is anders dan de naam doet vermoeden een zichzelf regulerende private toezichthouder. Desalniettemin houdt zij toezicht op alle beleggingsfirma's in Canada en is zij bevoegd om partijen te schorsen. De IIROC heeft bij Barret Capital geconstateerd dat geld op de rekeningen van klanten ontbreekt en probeert nu Barret Capital te verhinderen om te kunnen doorgaan als beleggingsmaatschappij.

De Canadese krant The Star schrijft dat de IIROC in haar aanklacht tegen Barret Capital melding maakt dat Barret Capital het geld van klanten gebruikte voor haar eigen posities en aan het einde van de handelsdag besloot op welke rekeningen zij het geld zou terugstorten. In de aanklacht worden een aantal voorbeelden gegeven wat er mis ging. Zo zou een klant die $10.000 op zijn rekening had staan, een bedrag van $21.000 verschuldigt zijn. De klant wist niet beter dat er $10.000 op zijn rekening stond.

Ook zou een klant die via Barret fysiek goud en zilver kocht, geen fysiek edelmetaal gekregen hebben omdat Barret het geld belegde in futures en opties en daarop verlies leed waardoor de klant met lege handen stond. Saillant detail is dat Barret's CEO, Jamie Conen, in het verleden werkte voor MF Global dat failliet ging vanwege dezelfde fraude en het geld van klanten op afgeschermde rekeningen gebruikte voor handel voor eigen rekening en dat verloor.

 

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo