HSBC schrapt ruim duizend banen in Verenigd Koninkrijk

De bank zei dinsdag dat er door de meest recente reorganisatie 3.166 arbeidsplaatsen geraakt worden, maar de bank verwacht dat meer dan 2.000 van deze werknemers overgeplaatst kunnen worden. Vorig jaar gingen er al 2.200 banen uit bij HSBC, volgens Reuters de grootste bank van Europa.

HSBC heeft in heel Groot-Brittannië meer dan 47.000 werknemers op de loonlijst staan, waarvan er 7.000 werkzaam zijn op het hoofdkantoor of in de 'investment banking' afdeling. De bank gaat vermogensbeheerders op de afdeling 'wealth management' overplaatsen naar de consumententak. Ook zullen er veel banen verdwijnen in de categorie 'relatiebeheer', 942 op precies te zijn. De focus zal nog meer gelegd worden op de meest winstgevende activiteiten, terwijl elders de kosten omlaag gebracht moeten worden.

Reorganisaties

De nieuwe CEO Stuart Gulliver heeft wereldwijd al 34.500 banen geschrapt sinds hij begin 2011 het roer oveam bij HSBC. Dat is een 12% krimp van het totale personeelsbestand. Hij wist de totale kosten van de bank met $3,6 miljard terug te brengen, maar zou daar volgende maand nog eens $1 miljard bovenop kunnen doen. Volgens analisten zou dat een nieuwe ontslagronde van ongeveer 5.000 werknemers kunnen opleveren.

HSBC gaat ruim duizend banen schrappen om kosten te besparen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.