2014: Technologieaandelen populair op de beurs

techaandelen-hip-2014De technologische ontwikkelingen gaan nog steeds razendsnel en beleggers hebben moeite alle hippe apps, social media platformen, cloud diensten en concepten bij te houden. De verwachtingen zijn torenhoog, gezien het enthousiasme dat gepaard gaat met de beursgang van de zoveelste startup. Financiële media duiken er bovenop en al die aandacht vertaalt zich naar waarderingen die in de miljarden lopen!

De Wall Street Journal verzamelde de waarderingen van verschillende softwarebedrijven over de afgelopen jaren, waarvan het bedrijfsmodel in sommgie gevallen slechts om één applicatie draait. Neem bijvoorbeeld Snapchat, een zoveelste applicatie om mee te chatten, met als unieke feature dat de gesprekken na verloop van tijd vanzelf weer verdwijnen. Nu nog hip en interessant bij met name jongeren, maar is dat echt $10 miljard waard?

Niet alleen de start-ups in de technologiesector worden omarmd door beleggers, ook verschillende grote bedrijven hebben een uitzonderlijk goed beursjaar achter de rug. Zowel Facebook als Apple werden dit jaar ruim 40% meer waard en stegen ruim twee keer zo hard als de Nasdaq index van technologieaandelen.

Toch gingen niet alle technologieaandelen omhoog. Het aandeel Google daalde dit jaar met ruim 5%, terwijl ruim 40% van de beurswaarde van Twitter verdampte.

Beleven we een herhaling van de technologiebubbel van 2000 met al die beursgangen van veelbelovende start-ups? Of is het deze keer echt anders?

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders