Historisch gezien is april een goede maand voor aandelen, want uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de Amerikaanse S&P 500 index de afgelopen 65 jaar gemiddelde het beste rendement haalde in deze maand. Met een rendement van gemiddeld 2% scoort april hoger dan december (+1,7%) en november (1,5%).

april-almanac

Is april een goede maand voor aandelen?

Toch blijkt er een stelselmatig een uitzondering te zijn op deze regel, want uit het onderzoek blijkt dat de maand april het juist erg slecht doet ineen verkiezingsjaar. Heeft de maand normaal gesproken de beste papieren met een historisch gemiddeld rendement van 2%, in verkiezingsjaren is dat -0,9%! Daarmee is april opeens de op één na slechtste maand van het jaar geworden, zo schrijft Zero Hedge.

Beleggers die geloven in dit soort trends en statistieken doen er verstandig aan even langs de zijlijn te wachten, want dit jaar zal beslist worden wie Obama mag opvolgen als nieuwe president van de Verenigde Staten. De twee kandidaten die de hoogste ogen gooien zijn de Democraat Hillary Clinton en de Republikein Donald Trump.