Deze bedrijven zijn minder waard dan Whatsapp

Het grote nieuws van vandaag is de overname van het chatprogramma Whatsapp door Facebook. We waren al onder de indruk van de $1 miljard die Facebook betaalde voor de foto-applicatie Instagram, maar dat is een schijntje in vergelijking met de $19 miljard die wordt neergeteld voor een chatprogramma dat door 430 miljoen mensen wordt gebruikt en waarmee iedere dag 50 miljard tekstberichten gestuurd worden. Sinds augustus vorig jaar is het aantal gebruikers van Whatsapp wereldwijd verdubbeld en Facebook verwacht dat er nog meer groei in deze markt zit.

Omgerekend naar het huidige aantal gebruikers van Whatsapp betaalt Facebook $44 per gebruiker. Of dat een goede prijs is? Dat hangt af van de toekomstige groei van de chat-applicatie en van het verdienmodel dat Facebook achter het programma wil hangen.

Dat er veel geld omgaat in deze sector blijkt wel als we de marktwaarde van verschillende S&P 500 bedrijven erbij pakken. Nieuwssite Quartz kreeg hetzelfde idee en maakte een overzicht van alle bedrijven die op dit moment minder waard zijn dan Whatsapp. In de lijst staan bedrijven als motorbouwer Harley-Davidson, aluminiumproducent Alcoa en printerfabrikant Xerox…

Marktwaarde Whatsapp groter dan veel S&P 500 bedrijven

Whatsapp is meer waard dan een groot aantal bedrijven in de S&P 500

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

2 gedachten over “Deze bedrijven zijn minder waard dan Whatsapp

  • Nu maar hopen dat al die gelukkige whatsapp gebruikers niet massaal het verstand gaan gebruiken en overstappen op een andere app. Trollende menschjes die lange neus doen naar Facebook, nee, dat doen de schaapjes niet, maar zouden ze het wel doen, dan gaf dat een enorm vuurwerk op de beurs en zou het aandeel Facebook flink de kelder ingaan en eventueel de beurs aardig wat kopzorgen berokkenen. De macht en kracht van de massa doen laten gelden, dat zouden nog eens tijden zijn. In de toekomst zullen veel gratis diensten niet meer gratis zijn en we, als het een beetje tegenzit/meezit, ook nog verplicht worden Facebook en bepaalde apps te gebruiken. Ik voorspel dat een Facebook account ooit een verplicht onderdeel wordt en elk mens op deze planeet er één MOET hebben, anders komt men in het gevang als staatsgevaarlijk en wordt men gezien als mogelijke terrorist. Het geld wat wordt uitgegeven zal toch op de één of andere manier moeten worden terugverdient en een beetje dwang kan daarbij niet schaden, toch?

    Beantwoorden
    • Ik ben ook zeer sceptisch ten aanzien van Facebook, maar ik durf het niet aan om short te gaan. Ergens bekruipt me het gevoel dat we een nieuwe tech bubbel aan het blazen zijn. Gelukkig biedt het internet ook veel gratis alternatieven, dus de macht die een bedrijf als Facebook heeft is beperkt. Veel beperkter dan bijvoorbeeld Google, een bedrijf dat haar software op de meerderheid van alle smartphones heeft staan en dat over de zoekgegevens van steeds meer gebruikers beschikt.

      Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *