Dow Jones onderuit na omzetwaarschuwing Apple

De Amerikaanse Dow Jones index is donderdag fors onderuit gegaan, dit keer na een omzetwaarschuwing van Apple. De topman van het technologiebedrijf meldde dat de omzet waarschijnlijk zo’n tien procent lager zal uitvallen dan eerder werd gedacht. Dat komt door tegenvallende verkoopcijfers van de nieuwe iPhone op de Chinese markt.

Het aandeel van Apple stond aan het einde van de handelsdag bijna tien procent lager. Beleggers zien dit nieuws als een negatief signaal voor de economie en deden daarom ook andere aandelen in de verkoop. De Dow Jones index staat op het moment van schrijven 2,6% lager. De Nasdaq index van technologie-aandelen liet een vergelijkbare daling zien.

Beurzen verder omlaag

Het slechte nieuws over Apple maakt beleggers nerveus, omdat het bedrijf een soort barometer is voor de economie. De iPhone behoort immers nog steeds tot de meest populaire telefoons en een afname in de verkoopcijfers kan een signaal zijn dat consumenten minder te besteden hebben. Ook was Apple tot het derde kwartaal van vorig jaar het bedrijf met de hoogste marktwaarde ter wereld. Door de koersdaling van vandaag is er in één klap voor €60 miljard aan beurswaarde verdampt.

Volgens Apple-topman Tim Cook is de omzetwaarschuwing het gevolg van groeivertraging in China. In een interview met CNBC zei hij dat de Chinese economie in de tweede helft van het jaar duidelijk begon te vertragen. Ook wees hij op de negatieve impact van het handelsconflict tussen de VS en China.

Het aandeel van Apple is in het vierde kwartaal van vorig jaar met 30% gedaald, terwijl de technologie-aandelen in de S&P 500 index in dezelfde periode met meer dan 17% in waarde daalden.

Volg Marketupdate nu ook via Telegram

Waardeert u de artikelen en analyses op onze site, steun ons dan met een eenmalige of periodieke donatie. Met uw donatie kunnen we mooie artikelen blijven schrijven en worden we minder afhankelijk van inkomsten uit advertenties. Klik hier om te doneren!
Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo