Ook technologieaandelen in bear market

Het negatieve sentiment op de aandelenmarkt raakt ook de populairste technologieaandelen, want door tegenvallende berichten over de verkoop van de nieuwste iPhone is ook het aandeel Apple vorige in een bear market terechtgekomen. De laatste maanden zijn ook de aandelen Facebook, Amazon, Netflix en Google in waarde gedaald, waarmee alle zogeheten FAANG aandelen in een bear market zijn terechtgekomen.

De volgende grafiek laat zien dat deze bedrijven in de eerste helft van dit jaar nog de ranglijst aanvoerden als grootste stijgers, maar dat ze nu in de hoek zitten waar de klappen vallen. Vanaf het hoogtepunt van het jaar verloren Facebook en Apple elk ongeveer $250 miljard aan beurswaarde, terwijl Amazon op de beurs zelfs $280 miljard minder waard werd.

Visualisatie van de ‘bear market’ in FAANG (Bron: Visual Capitalist)

FAANG aandelen in bear market (Bron: CNBC)

Volg Marketupdate nu ook via Telegram

Waardeert u de artikelen en analyses op onze site, steun ons dan met een eenmalige of periodieke donatie. Met uw donatie kunnen we mooie artikelen blijven schrijven en worden we minder afhankelijk van inkomsten uit advertenties. Klik hier om te doneren!




Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met FINST, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders