IMF: Deutsche Bank grootste risico financiële systeem

Deutsche Bank vormt van alle grote banken de grootste bedreiging voor de stabiliteit van het financiële systeem, zo schrijft het Internationaal Monetair Fonds in haar nieuwste rapport over de financiële sector. Het nieuws komt waarschijnlijk niet als een verrassing voor de goed ingevoerde beleggers, want het aandeel van Deutsche Bank ligt op de beurs al langer onder vuur.

In een verklaring zegt het IMF dat de bankensector in landen als Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten de grootste impact heeft op de financiële stabiliteit. Gaat er in deze landen iets mis, dan zijn de gevolgen voor de bankensector van andere landen het grootst, zo becijferde het IMF. Dat is een vrij logische conclusie, gezien de omvang van de bankensector in deze vier landen.

banking-performance-imf

Ook beleggers zien risico’s in Deutsche Bank

IMF ziet risico’s bij Deutsche Bank

Het IMF benadrukt dat toezicht en risicomanagement extra belangrijk is voor een bank die zo groot is als Deutsche Bank. Veel beleggers maken zich zorgen over de enorme derivatenpositie van de bank, die vele malen groter is dan de omvang van de Duitse economie. Duitsland krijgt van het IMF de opdracht goed te onderzoeken of ze voldoende voorbereid is op een eventuele bankencrisis. In dat geval moet er snel een inschatting gemaakt kunnen worden van de bezittingen die op de bankbalansen staan, zodat voorkomen wordt dat het betalingsverkeer tussen banken vastloopt.

De waarschuwing van het IMF komt vlak na de publicatie van de resultaten van een stresstest door de Amerikaanse centrale bank. Van alle 33 grote banken die getest werden slaagden alleen Deutsche Bank en het Spaanse Banco Santander niet, zo meldde de Wall Street Journal.

Frankfurt_Deutsche_Bank

IMF benadrukt belang van toezicht en risicomanagement bij Deutsche Bank

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *