Marketupdate lezers hebben weinig vertrouwen in banken

Naar aanleiding van de megaboete voor de Rabobank en het daarop volgende aftreden van Piet Moerland vroegen we onze lezers of ze nog vertrouwen hebben in de Rabobank, tot voor de crisis de enige triple-A bank van Nederland. De resultaten van deze poll laten zien dat onze lezers over het algemeen weinig vertrouwen hebben in banken. Maar liefst 54% koos voor deze antwoordmogelijkheid en gaf dus te kennen dat de Rabobank niet veel meer of minder betrouwbaar is dan andere banken. Slechts 13% van de respondenten vindt de laatste ontwikkelingen bij de Rabobank voldoende reden om over te stappen naar een andere bank.

Vertrouwen in banken neemt af

Bijna een derde deel heeft nog wel vertrouwen in de bank, zo blijkt uit de poll. Voor een gedeelte is dat vertrouwen nog even groot als een aantal jaar geleden, maar een veel groter deel geeft te kennen dat er niet veel meer slecht nieuws bij moet komen voordat ze het vertrouwen in de bank opgeven.

Eind vorige week bleek uit een peiling van EenVandaag al dat het vertrouwen in de Rabobank gezakt is. Werd de Rabobank in 2009 nog door 54% van de respondenten aangewezen als de meest betrouwbare bank van Nederland, nu is dat nog maar 22%. Van de duizenden deelnemers die zelf een rekening bij de Rabobank hebben gaf 24% aan te overwegen over te stappen naar een andere bank. Het mag duidelijk zijn dat de Liborgate blijvende schade heeft toegebracht aan het imago van de voormalige boerenleenbank.

Veel Marketupdate lezers hebben al geen vertrouwen meer in banken

Veel Marketupdate lezers hebben al geen vertrouwen meer in banken

2 gedachten over “Marketupdate lezers hebben weinig vertrouwen in banken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.