Rabobank schrapt komende jaren 9000 banen

De Rabobank wil de komende vijf jaar haar personeelsbestand met 9.000 werknemers verkleinen, zo maakte de bank deze week bekend. Samen met de drieduizend ontslagen die eerder aan aangekondigd werden verkleint de bank haar totale personeelsbestand met een kwart. De bank wil haar bedrijfsmodel stroomlijnen en zal daarom de 106 zelfstandige banken met ingang van volgend jaar samensmelten tot één bank.

rabobank-kantoorTot op heden hadden verschillende bankafdelingen een eigen bankvergunning en bestuur en publiceerden ze ook hun eigen jaarrekeningen. Deze bedrijfsstructuur past niet meer bij het veranderende bankenlandschap, waarin de winstmarges kleiner worden en klanten steeds meer bankzaken online regelen. Niet alleen de Rabobank schrapt banen, ook bij concurrenten als de ABN AMRO en de ING zijn de afgelopen jaren duizenden werknemers ontslagen.

Toch wil de bank haar regionale focus vasthouden, onder andere door het aantal contactpunten uit te breiden. Dat betekent niet dat er nieuwe kantoren gebouwd zullen worden. In plaats daarvan probeert de bank te innoveren met nieuwe contactpunten, bijvoorbeeld rijdende filialen in dorpen en bij evenementen, kleine pop-up kantoren en ‘een tafel met een medewerker’ in winkelcentra en warenhuizen.

De reorganisatie van de bank moet volgens bestuursvoorzitter Wiebe Draijer een hogere winstgevendheid opleveren. In 2020 moet de bruto winst €2,1 miljard hoger uitkomen. De bank streeft volgens Draijer naar een winstmarge van 8%.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders