Tegenlicht nodigde Joris Luyendijk uit om zijn bevindingen tegen het licht te houden. Zal een betrouwbare en ‘veilige’ financiële sector voor altijd iets blijven waarvan wij alleen maar kunnen dromen? Tijdens de Tegenlicht Meet Up zal een gelegenheidsleesclub het boek voor ons recenseren en met ons op zoek gaan naar een antwoord op de vraag: hoe komen we tot een stabiele en betrouwbare bancaire sector? Met onder andere:

  • Martijn van der Linden (Stichting Ons Geld) werkte vijf jaar in de financiële wereld, waaronder als trader voor een Londense trading company. Hij heeft van dichtbij ervaren wat er mis is met het bestaande financiële en economische systeem en besloot te gaan streven naar verandering van het systeem.
  • Antoinette Hertsenberg (o.a. TROS Radar) werkt als programmamaker voor diverse consumentenprogramma’s. Zij werd journalist van het jaar 2009 mede dankzij de berichtgeving in het programma TROS Radar over de kredietcrisis.
  • Rens van Tilburg is econoom en werkt als onderzoeker bij de Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen (SOMO) en het Sustainable Finance Lab (SFL) aan de Universiteit Utrecht. Hij houdt zich vanuit die functies bezig met het hervormen van de financiële sector. Ook publiceert hij regelmatig over het thema in diverse media.
  • En aan het eind van de avond zal Joris Luyendijk zelf aanwezig zijn om een reactie te geven.

Toegang is gratis. Reserveren kan via deze link.

Deze Tegenlicht documentaire komt zondag 1 maart om 21.05 uur op NPO2.

Lees ook:

bankier-ramen