Beleggers euforisch na uitslag Franse verkiezingen

De uitslag van de Franse verkiezingen heeft veel beleggers kennelijk gerust gesteld, want de volatiliteitsindex van de S&P 500 index zakte opeens met 22%. Het feit dat niet Marine Le Pen, maar Emmanuel Macron het hoogste percentage kiezers wist te bemachtigen gaf de aandelenmarkten wereldwijd vleugels. De AEX index opende 2,5% hoger en bereikte daarmee het hoogste niveau sinds het uitbreken van de financiële crisis. De Duitse Xetra Dax bereikte een nieuwe record, terwijl de Franse CAC40 index 4% hoger opende.

Obligatiemarkt gerustgesteld

Op de obligatiemarkt werd ook positief gereageerd op de uitslag van de eerste verkiezingsronde. De premie voor Franse 10-jaars obligaties ten opzichte van de Duitse ‘bunds’ met dezelfde looptijd daalde met 50 basispunten, omdat de angst voor een mogelijke ‘Frexit’ naar de achtergrond verdwenen is. Obligatiebeleggers begonnen zich grote zorgen te maken, nadat Marine Le Pen het voorstel opperde om de Franse staatsschuld om te zetten naar een nieuwe soevereine munt.

Door het positieve sentiment op de aandelenmarkt en de obligatiemarkt is goud weer wat goedkoper geworden. De prijs van een kilo ging met bijna €1.000 omlaag, mede als gevolg van een wisselkoerseffect. De euro werd sterker ten opzichte van de dollar, waardoor de koopkracht van deze munt in goud is toegenomen.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders