Beleggingsapp Dabbl komt naar Nederland

Het Britse fintechbedrijf Dabbl wordt ook hier gelanceerd. Met de mobiele app kun je direct beleggen in tal van bedrijven en merken. Bijzonder aan deze app is dat je beleggingen kunt vinden door met de smartphonecamera foto’s te nemen van een merk.

Met je smartphone kun je een foto maken van een logo van een merk. Met de app van Dabbl wordt je vervolgens direct doorgezet naar de bedrijfspagina van dit merk, waar je de keuze kunt maken om in dit bedrijf te beleggen.

De fotofeature is uniek, maar hoeveel mensen hierdoor zullen worden overgehaald is de vraag. Er zijn tal van apps en online brokers waarmee je als particulier geld kunt investeren in ondernemingen die je aanspreken.

Dabbl mikt volgens haar lancering vooral op een jonge doelgroep die nog niet op de beurs actief is. Alles werkt via een app op de smartphone. Ook daar is al concurrentie aanwezig. Denk bijvoorbeeld aan Peaks, Bux of de beleggingsapp van ING.

‘Niet de eerste toetreder dit jaar’

Met DeGiro en Binck is de concurrentie onder brokers zelfs nog groter en is Dabbl niet de eerste toetreder dit jaar. In samenwerking met de Europees gereguleerde partner AFX Group lanceerde Tradealot in het eerste kwartaal van 2019 de Nederlandse markt. Deze speler claimt gelijk de goedkoopste online broker van het land te zijn.

Via deze maar ook andere online brokers als Binck, Alex, Lynx en DeGiro kunnen particuliere beleggers zelfstandig beleggen in aandelen en fondsen. Aanbod genoeg dus. Dabbl mikt met haar lancering vooral op jongeren die nog moeten beginnen met beleggen en meer op zoek zijn naar gemak dan achtergrondinformatie of de meer geavanceerde zaken van het beleggen.

Dabbl wordt in Engeland door duizenden beleggers gebruikt. Om de groei en lancering in ons land versneld te kunnen realiseren heeft het een obligatielening van 2,5 miljoen online gezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.