Beurs Vandaag: P.u.i.n.h.o.o.p.

Bron: Arend-Jan Kamp

Het is een puinhoop. Alles lager, maar dan ook alles lager en niet zo’n beetje ook. Er is een fikse vlucht in veilig.

Dit zijn de slechtste koersen sinds eind 2008 of begin 2009 ofzo, ik moet het opzoeken. Het oogt zelfs paniekerig? Er dreigt nu zeker een bear market op coronavirus recessievrees, om het zo te noemen. Het is ook de grootste olieprijsdaling sinds 1991. Zeg maar hoe de oliewaarden openen straks…

Goud tikte $1700 aan, maar staat er nu weer ruim onder. Vreemd die daling. Enfin, maak u op voor een slechte, hele slechte opening van vooral de cyclische fondsen. Let wel, met die enorme volatiliteit zijn ook weer grote tegenbewegingen mogelijk, ofwel handige handelaren kunnen hun lol dan wel weer op.

Geef ik u de rentes nog, die gelooft u niet: VS min 23 en Duitsland min zeven basispunten op 0,48% en 0,80%. Echt waar.

Reuters vat het nog zakelijk amen. De virusverspreiding, hoe langer hoe meer van heet oosten naar het westen, gaat grote economische en winstgevolgen krijgen.

Hier Bloomberg met de laatste cijfers. Het herziene Japanse BBP Q4-cijfer is door op -7,1% (!), waar -1,7% werd verwacht. Kijk, dan gaat het hard. De Duitse industriële productie over januari valt dan wel weer mee met 3,0% (1,7% verwacht). maar dat maakt weinig indruk, zoals u her en der ziet.

Zeg maar of de AEX die elf kaarsjes uit blaast. Even na 10:30 uur op 9 maart 2009 stond er 194,99 op het bord. Sindsdien is de trend opgaand en is niet meer gebroken. Tot vandaag misschien. Bîj -20% is het formeel gedaan, maar dan wel op basis van slotstanden. Dit is intradag.

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *