Beurzen onderuit door onzekerheid over handelsakkoord

De beurzen in Azië en in Europa zijn vandaag flink lager geopend, nadat de Amerikaanse president Trump via twitter bekendmaakte dat hij de importheffingen voor producten uit China wil verhogen. De laatste weken leek het er juist op dat er een handelsakkoord zou komen tussen beide landen.

Als gevolg van dit nieuwe dreigement opende de beurs in China vandaag bijna 6% lager. Verschillende Europese beurzen staan op het moment van schrijven 1,5% tot 2% in de min. Op de Nederlandse beurs was staalconcern ArcelorMittal de grootste daler met een verlies van bijna 4%.

Sinds het begin van dit jaar zaten de beurzen wereldwijd nog in een sterk opwaartse trend. Niet alleen door een koerswijziging van de Federal Reserve, maar ook door constructieve gesprekken over een handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China.

Volg Marketupdate nu ook via Telegram

Waardeert u de artikelen en analyses op onze site, steun ons dan met een eenmalige of periodieke donatie. Met uw donatie kunnen we mooie artikelen blijven schrijven en worden we minder afhankelijk van inkomsten uit advertenties. Klik hier om te doneren!
Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *