Bill Gross: “Federal Reserve vervalst financiële markten”

De financiële markten zijn vervalst door het monetaire beleid van de Federal Reserve, zo concludeert obligatiebelegger Bill Gross van Janus Henderson Investors. Door het ruime monetaire beleid van de centrale bank zijn de koersverschillen tussen solide en minder solide beleggingen steeds kleiner geworden. Daardoor wordt het voor beleggers steeds moeilijker om het onderscheid te maken tussen de goede en slechte investeringen.

Door het opkoopprogramma van de Federal Reserve is de rente op staatsobligaties, bedrijfsobligaties en de zogeheten high-yield obligaties sterk gedaald. Door de opwaartse trend op de obligatiemarkt maken beleggers steeds minder onderscheid tussen kwalitatief sterke en minder sterke beleggingen. Beleggers moeten daarom extra waakzaam zijn voor het moment waarop de rente weer begint te stijgen, omdat de verschillen dan weer zichtbaar zullen worden.

Vermogensbeheerder Gross is van mening dat de Federal Reserve en andere centrale banken in dit tijdperk van uitzonderlijk monetair beleid niet teveel moeten vertrouwen op oude modellen zoals de Taylor regel en de Phillips curve, die respectievelijk betrekking hebben om de hoogte van de rente en op de relatie tussen de werkloosheid en de inflatie.

Centrale banken vervalsen de financiële markten, aldus Bill Gross

2 gedachten over “Bill Gross: “Federal Reserve vervalst financiële markten”

 • 12 oktober 2017 om 20:45
  Permalink

  Bill Gross hint waarschijnlijk op zombie bedrijven.Ook de banken welke aan de zombie bedrijven uitgeleend hebben en de obligatie houders moeten oppassen. Dat weten de Centrale Banken heel goed, en daarom blijft het gemanipuleer, links of rechtsom doorgaan. Uiteindelijk zal het geld geen waarde meer hebben, of het moet een edelmetaal dekking aan vast zitten.

  Beantwoorden
  • 24 oktober 2017 om 09:08
   Permalink

   Een beetje inflatie lost een hoop problemen op… Maar zonder gekheid, ik denk niet dat het makkelijk zal zijn voor centrale banken om hun stimuleringsprogramma’s los te laten. Waar ik het meest bevreesd voor ben is het vooruitzicht van negatieve rente i.c.m. het uitfaseren van contant geld.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.