Europese beurzen hard onderuit

De Europese aandelenmarkten gingen donderdag opnieuw hard onderuit. Aanhoudende zorgen over een vertraging van de economische groei en het uitblijven van positieve berichten over het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China maakt beleggers nerveus. De financieel directeur van de Chinese telefoonfabrikant Huawei werd vandaag gearresteerd, met als reden dat het bedrijf de sancties tegen Iran niet zou respecteren. Ook wordt het bedrijf verdacht van mogelijke spionage. Beleggers zien in de arrestatie een escalatie van het handelsconflict.

De AEX index ging met 3,32% omlaag en zakte onder de 500 punten, het laagste niveau sinds begin 2017. Elders in Europa zagen we eveneens verliezen van meer dan 3% op de borden staan. De Duitse DAX index zakte onder de 11.000 punten en staat op het moment van schrijven 19% lager dan begin dit jaar. Ook de grootste beursindices in Azië staan dit jaar ruim in de min, zoals de volgende grafiek laat zien.

Bankaandelen onder druk

De aandelen van banken gingen nog harder onderuit, want de Euro STOXX Bank Index noteerde donderdag een verlies van 4,29%. Sinds het begin van dit jaar is deze index van Europese bankaandelen al met 30% gedaald. Deze index staat nu op het laagste niveau sinds de zomer van 2016.

Het aandeel van Deutsche Bank zakte met 4,43% naar €7,70, het laagste niveau in meer dan dertig jaar. Andere grote banken als het Italiaanse UniCredit en het Zwitserse Credit Suisse zagen hun beurswaarde met 5,7% dalen tot het laagste niveau sinds 2016. Ondertussen lopen de premies voor de verzekering tegen een faillissement van verschillende grote banken op.

Volg Marketupdate nu ook via Telegram

Waardeert u de artikelen en analyses op onze site, steun ons dan met een eenmalige of periodieke donatie. Met uw donatie kunnen we mooie artikelen blijven schrijven en worden we minder afhankelijk van inkomsten uit advertenties. Klik hier om te doneren!
Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *