Hoe vind je het beste online handelsplatform?

Er zijn behoorlijk wat online handelsplatformen waar jij jouw geld kunt investeren, maar hoe vind je nu de allerbeste optie die perfect bij jou past? Je weet misschien al dat een goede broker mogelijk in de nabije toekomst over een vergunning moet beschikken en dat je moet gaan voor een vertrouwde naam om ervoor te zorgen dat je krijgt uitbetaald – maar hoe vind je zelf het beste online handelsplatform? Wil je op zoek naar jouw ideale online handelsplatform? Dan hebben we wat suggesties.

Tip #1 – Kijk naar de mogelijkheden

Het belangrijkste van een online handelsplatform is dat ze over de juiste mogelijkheden beschikken. Wil je bijvoorbeeld investeren in cryptovaluta? Dan moet je zeker weten dat het platform dit daadwerkelijk aanbiedt. Niet elke broker heeft hetzelfde aanbod, daarom moet je in elk geval een idee hebben waarin je wilt gaan investeren.

Tip #2 – Nooit teveel betalen

Het achterliggende doel van een online handelsplatform is geld verdienen – en omdat zo gemakkelijk mogelijk te maken moet je weten welke producten je gaat verhandelen en vervolgens kijken naar de gerelateerde transactiekosten. Als je de verschillende brokers gaat vergelijken merk je al snel dat er behoorlijk wat verschil zit met betrekking tot tarieven.

Als je de kosten dan ook goed gaat vergelijken bespaar je al snel geld, geld dat je opnieuw kunt investeren op kan optellen bij jouw rendement. Je kunt de tarieven en voorwaarden zelf doorlezen, of een van de online vergelijkingswebsites erbij pakken.

Tip #3 – Extra kosten zijn ook kosten

Natuurlijk zijn transactiekosten belangrijk, maar zeker niet de enige kosten om te vergelijken. Hoewel een broker misschien de laagste transactiekosten heeft betekend dat nog niet gelijk dat het ook de beste optie is. Denk bijvoorbeeld aan het laten uitbetalen van dividenden of bij een cash settlement. Voorkom verassingen achteraf en vergelijk deze kosten ook goed.

Tip #4 – Kijken naar de kleine lettertjes

Soms staan er vervelende clausules of andere voorwaarden in de kleine lettertjes. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat een platform niet voldoet aan de Europese regelgeving wanneer het in het buitenland staat. Daarnaast zijn deze websites niet gebonden aan de regelgeving van de Kifid (Financial Services Complaints Tribunal (Kifid)). Dus wanneer er een conflict ontstaat tussen jou en de broker is dat nog een extra vervelend.

Ook kan het zijn dat jouw platform jouw effecten kunnen uitlenen aan anderen (dit heet securities lending). Het nadeel hier is dat jij jouw geld kwijt bent op het moment dat de tegenpartij failliet gaat. Om dit tegen te gaan wil je zeker zijn dat je een online handelsplatform hebt waar dit niet kan of waar het in elk geval gedekt is.

Tip #5 – Wat zijn de extra mogelijkheden?

De kans is groot dat er een aantal online handelsplatformen overblijven wanneer je kritisch gaat kijken naar kosten en alle kleine lettertjes hebt gelezen. Zodra je een aantal keuzes overhebt kun je kijken of het platform ook daadwerkelijk aan jouw eisen voldoet. Is het bijvoorbeeld gebruiksvriendelijk of is het elke keer een kriem om een order te plaatsen?

Krijg je koersinformatie bij jouw lidmaatschap of moet je er extra voor betalen? Krijg je toegang tot de verschillende tools of juist niet? Heeft het platform een mogelijkheid om meer te leren over investeren? Dat zijn allemaal belangrijke factoren die meespelen in het zoeken naar het juiste platform.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.