Waarom diversificatie bij beleggen zo belangrijk is

Sinds 2004 heeft geen enkele beleggingscategorie jaar in jaar een superieur rendement weten te behalen. In de aanloop naar de financiële crisis kon je een goed rendement halen met grondstoffen, beleggingen in opkomende markten en goud, maar de afgelopen jaren doen juist de aandelen het weer goed. Daarom is het altijd aan te raden om uw vermogen te spreiden over verschillende beleggingscategorieën.

Het zal voor u waarschijnlijk geen nieuws zijn, maar we illustreren deze wijsheid graag aan de hand van het volgende overzicht. De boodschap is eigenlijk heel eenvoudig, zorg dat u van tijd tot tijd uw beleggingsportefeuille tegen het licht houdt en waar nodig een herverdeling maakt richting beleggingscategorieën die een zeer lage weging in de portefeuille hebben. Diversificatie vertaalt zich op de lange termijn naar een beter rendement met een lager risicoprofiel!

cotd-total-returns-asset-quilt

Spreiding van uw vermogen is belangrijk, dat bewijst het volgende overzicht (Bron: Business Insider)

TIP: Goudstandaard heeft in samenwerking met Slimbeleggen een handige goudgids samengesteld. In deze bijsluiter heeft Goudstandaard doorgerekend wat de optimale weging is voor goud binnen uw beleggingsmix. Meer weten? Klik hier om het rapport te downloaden!

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders