Waarom hedgefondsen achterblijven bij de index

Barry Ritholtz legt op Bloomberg uit waarom hedgefondsen er over de lange termijn meestal niet in slagen de markt te verslaan. Door hoge beheerskosten beginnen ze al op een achterstand ten opzichte van een indexfonds, maar dat is niet de enige reden. Hij maakte een lijstje van vijf punten die verklaren waarom de speculatieve fondsen gemiddeld zo ver achter blijven bij de markt.

Bovenaan de lijst staat de omvang van de sector en op nummer twee de omvang van het fonds zelf. Een fonds dat een goed resultaat heeft laten zien trekt nieuw kapitaal aan, maar daardoor kan een fonds tegen het probleem aan lopen dat ze niet meer weet waar ze het geld in moeten beleggen. In verhouding tot de kansen die ze zien op de markt hebben ze veel te geld in beheer, waardoor ze ook investeren in zaken die minder aantrekkelijk zijn. Voor de sector als geheel is het ook een probleem, want ieder hedgefonds probeert zich op een bepaalde manier te onderscheiden van de markt. Dat lukt niet meer als er zoveel concurrenten zijn die ongeveer hetzelfde doen.

Andere factoren die een rem zetten op het gemiddelde rendement van hedgefondsen is het gebrek aan spreiding. Het woord ‘hedging’ staat voor het afdekken van risico’s, maar sommige hedgefondsen zoeken de risico’s juist op. Door slechte spreiding of door het gebruik van teveel leverage kunnen fondsen soms grote verliezen lijden.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tijdelijk 1000 euro gratis trading fees bij onze favo exchange...

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders