Geautomatiseerde Crypto Handel: Wat u moet weten over Crypto Bots

Een ruime keuze aan cryptocurrencies, een handvol mogelijke strategie├źn, en heel wat tools die men kan gebruiken kunnen een nieuwe trader gemakkelijk overweldigen. De noodzaak om de markt te bestuderen en 24/7 alert te blijven zal uw parttime baan snel veranderen in een fulltime baan. Gelukkig hoeft u niet alles alleen te doen.

Geautomatiseerd handelen stelt u in staat te handelen zonder uw fysieke aanwezigheid. Stel gewoon een trading bot in om een strategie te volgen en uit te voeren afhankelijk van de prijs, technische indicator, of de waarde van uw portefeuille. Het beste deel is dat u uw geautomatiseerde handelservaring kunt combineren met andere geldmakende activiteiten, of het nu gaat om holding, staking of crypto futures trading.

De grondbeginselen van geautomatiseerd traden

Hoewel sommige nieuwere crypto bots slimme contracten gebruiken en rechtstreeks op de blockchain werken, komt de meerderheid van de geautomatiseerde crypto handelsplatformen nog steeds als API’s. API stelt uw account in staat om verbinding te maken met een cryptobeurs en namens u posities te openen en te sluiten op basis van de vooraf bepaalde set regels.

Een van de grootste voordelen van crypto bots is dat het geen mensen zijn. Ze werken de klok rond en kunnen onmiddellijk reageren op elke nieuwe trend of gebeurtenis in de markt. Ook hebben ze geen emoties, vallen ze nooit uit de toon en kunnen ze gebruik maken van signalen, filters en technische analyse.

Er zijn verschillende soorten van crypto trading bots, maar arbitrage of grid trading degenen behoren tot de meest populaire opties. De arbitrage bots profiteren van de prijsverandering op verschillende beurzen, en de grid trading is gericht op de ‘laag kopen, hoog verkopen’ strategie.

Handmatig handelen is in feite niet zo populair als je zou denken. Ze zeggen dat algoritmische trading bots verantwoordelijk zijn voor tot 80% van het crypto handelsvolume. Hoewel ze meestal met een vergoeding komen, zijn ze zeker in grote vraag bij alle soorten handelaren en zeker de moeite waard om te controleren.

Waar te beginnen

Houd in gedachten dat crypto bots de risico’s niet volledig kunnen elimineren, het is belangrijk een goede exit strategy crypto te hebben. Maar het kan u helpen om handelsprocessen te automatiseren en dus te verbeteren. Deze tool kan zowel ervaren als nieuwe handelaren helpen hun winsten te vergroten. Om het echter goed in te stellen, moet u ten minste een basiskennis hebben van de markt en van handelsregels en -instrumenten.

Zodra u de auto trading bot hebt gekozen, moet u zich aanmelden bij uw handelsrekening op de beurs en API-sleutels genereren en deze aan de bot toevoegen. Dan zult u in staat zijn om de regels zelf of via sjablonen in te stellen, en een handelsstrategie, handelspaar, en gewenste positie te kiezen.

Nadat je klaar bent met de basisinstellingen, kun je de gedetailleerde instellingen configureren. Bij TradeSanta kun je bijvoorbeeld een take-profit target en een trailing take-profit target kiezen. Bovendien kunt u een aantal extra orders en ordervolume instellen. In het geval dat u de neiging om risico-management tools te gebruiken, activeer dan een stop loss. En als je wilt dat je bot technische analyse gebruikt, kies dan de gewenste indicatoren.

Eens de bot live is, moet je enkel nog de resultaten opvolgen en de strategie bijsturen indien nodig.

TradeSanta en HitBTC: de perfecte match

Aangezien de crypto exchange HitBTC en TradeSanta crypto trading bot hebben samengewerkt sinds het allereerste begin, heeft de uitwisseling ervoor gezorgd om een solide basis te bouwen voor TradeSanta bots en hun uitgebreide functionaliteit.

HitBTC is sinds 2013 actief op de cryptomarkt en ondersteunt meer handelsparen dan de meeste hedendaagse exchanges. Een groot handelsvolume samen met lage tarieven, diversiteit aan handelstools en voortdurende verbetering van haar diensten maken HitBTC een van de beste opties voor handelaren, ongeacht hun eerdere ervaring.

Bovendien biedt HitBTC margehandel, een OTC-desk en eeuwigdurende futures en TradeSanta bots werken met al deze functies, zodat u kunt profiteren van alle soorten handelsstijlen.

Conclusie

Geautomatiseerde crypto handel is niet een magische kogel die volatiliteit in toom houdt en u bevrijdt van de risico’s. Het is een solide werkinstrument om uw cryptocurrency trading te vereenvoudigen en alle processen te optimaliseren. Crypto bots zijn relatief eenvoudig op te zetten, en ze kunnen u helpen 24/7 door de wereld van crypto trading te navigeren en u te behoeden voor de onfortuinlijke gevolgen veroorzaakt door emoties.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders