Gebruik ook vergelijkingssites als je al verzekeringen hebt afgesloten

In de verzekeringsbranche zijn consumenten vaak blij als het er weer op zit. Een bepaalde verzekering is via een adviseur of vergelijkingssite afgesloten en er hoeft niet meer naar omgekeken te worden. Zeker bij complexe verzekeringen laat de consument zodoende geld liggen.

Neem bijvoorbeeld de overlijdensrisicoverzekering. Op een gegeven moment in eenieders leven is het nodig om je te oriënteren op deze verzekering. Meestal bij het kopen van een woning omdat een overlijdensrisicoverzekering een voorwaarde is voor een hypotheek of als er sprake is van gezinsuitbreiding en daarom de nabestaanden goed verzekerd moeten worden.

Na het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering wordt tijdens de looptijd van de verzekering zelden nogmaals gekeken of deze in een later stadium nog wel voldoet. Of dat de verzekering wellicht goedkoper is geworden. Het is namelijk vrij gemakkelijk om over te stappen mits de gezondheid van de verzekerde(n) in orde is.

Drie keer waarom het handig is om afgesloten verzekeringen te blijven vergelijken

Een eerste reden om periodiek naar je verzekeringen te kijken is omdat verzekeraars constant hun premies wijzigen. Schadecijfers veranderen in positieve of negatieve zin en verzekeraars stellen hun premies daarop bij. Zij willen natuurlijk ook ten alle tijde concurrerend blijven en als er de ruimte voor is dan wordt hier ook naar gehandeld.

Een tweede reden is dat je financiële situatie door de jaren heen verandert. Het is mogelijk dat je bijvoorbeeld een ruime meevaller ontvangt en besluit om dit bedrag voorlopig als vangnet te bewaren op een spaarrekening. Dan is het bij een overlijdensrisicoverzekering onnodig om een verzekerd bedrag in stand te houden welke is gebaseerd op de situatie van voor de meevaller.

Ten derde is de gezinssamenstelling vaak aan verandering onderhevig. Komt er iemand bij door de geboorte van een kind of verlaat een kind de ouderlijke woning? Dan veranderen een aantal verzekeringen mee.

Bij verzekeringen zoals de rechtsbijstandverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en inboedelverzekering is de gezinssamenstelling een premiebepalende factor.

Mede vanwege deze drie redenen is het aan te raden om minstens één keer per jaar al je verzekeringen onder de loep te nemen met behulp van een vergelijkingssite zoals Geencentteveel.nl. Pak de meest recente polis erbij en neem deze over op de site. Binnen enkele minuten is er een overzicht van de actuele premies te zien en kan je direct bepalen of het afsluiten van nieuwe verzekering de moeite waarde is.

Door Nick Brendel van Geencentteveel.nl

Over Geencentteveel.nl

Geencentteveel.nl is een vergelijkingssite van verzekeringen en is in 1999 opgericht. Door operational excellence als marketingstrategie na te streven lukt het ons keer op keer om de premies of handelingskosten van bepaalde verzekeringen zo scherp mogelijk aan te bieden.

Meer informatie op www.geencentteveel.nl.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tijdelijk 1000 euro gratis trading fees bij onze favo exchange...

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders