Geld besparen op zakelijke kosten met deze tips

In een jaar tijd is het dagelijks leven van consumenten en ondernemers flink duurder geworden. Er is zelfs sprake van de hoogste inflatie sinds 2002, waardoor de maandelijkse rekeningen veel hoger uitvallen. Als ondernemer heb je met verschillende kostenposten te maken die je ineens ziet stijgen. Om waar mogelijk toch een beetje geld te besparen op je zakelijke kosten lees je in dit artikel enkele handige tips waarmee je direct kunt beginnen. Denk bijvoorbeeld aan het vergelijken van zakelijke verzekeringen en het investeren in cryptomunten.

Zakelijke verzekeringen vergelijken

Ondernemers moeten voor hun bedrijf verschillende soorten zakelijke verzekeringen afsluiten. Denk bijvoorbeeld aan een zakelijke autoverzekering, een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering en een zakelijke rechtsbijstandverzekering. Per soort bedrijf verschilt het wat voor een soort zakelijke verzekeringen je nodig hebt. Het is hierbij belangrijk om écht alleen te kiezen voor de verzekeringen waarvan je verwacht die te gaan gebruiken om zo niet oververzekerd te zijn.

Veel bedrijven betalen te veel omdat ze een uitgebreid pakket met verzekeringen hebben waarvan ze niet eens alles nodig hebben. Om van het meest voordelige aanbod gebruik te kunnen maken, is het aan te raden om te beginnen met het vergelijken van meerdere verzekeringen. Vergelijk bedrijfsverzekeringen om te zien welke mkb verzekeringen en/of zzp verzekeringen voor jouw bedrijf aantrekkelijk zijn en wat je uiteindelijk kwijt bent aan dergelijke zakelijke kosten. Blijf dit ieder jaar doen zodat je altijd profiteert van de beste aanbieding.

Geld besparen op zakelijke energie

Waar je ook geld op kunt besparen is je zakelijke energiecontract. Ook energie (en gas) zijn dit jaar namelijk een stuk duurder geworden. Door te beginnen met zakelijk energie vergelijken zie je net als bij zakelijke verzekeringen vergelijken het beste aanbod. Hiervoor kun je gebruik maken van een zogeheten zakelijke energievergelijker. Dat is een online onafhankelijke tool waarmee je direct kunt beginnen. Een zakelijke energievergelijker gaat voor jou op zoek naar de beste energiedeals van dat moment.

Het enige wat je moet weten, is je jaarlijkse energieverbruik. Gegevens over deze informatie vind je op je jaarlijkse afrekening. Let er ook op dat je altijd overstapt op het moment dat dat kan. Wanneer je bij een energieleverancier blijft hangen terwijl je al mag overstappen, betaal je nooit de laagste prijs. Zakelijke energiebedrijven stunten namelijk altijd met hun prijzen en goede welkomstcadeaus om zo nieuwe klanten aan te trekken.

Voordelig zakelijk internetten en zakelijk bellen

Wat je daarnaast niet mag vergeten, is om je zakelijke abonnementen onder de loep te nemen. Hierbij moet je denken aan je abonnement voor zakelijk internetten en zakelijk bellen; beiden onmisbaar binnen een goede organisatie. Neem even goed de tijd om hiernaar te kijken, zodat je met een volledig passend abonnement verder kunt gaan. Hierbij geldt eigenlijk hetzelfde principe als bij zakelijke energie en zakelijke verzekeringen: begin met vergelijken om zo het meest aantrekkelijke aanbod te zien.

Ook voor dit ‘onderdeel’ is het namelijk aan te raden om te starten met het vergelijken van meerdere aanbieders. In Nederland vind je talloze aanbieders van zakelijk bellen en internetten. Kijk voordat je op zoek gaat naar wat je nodig hebt – een bedrijf met 50 medewerkers heeft uiteraard een ander pakket nodig dan een zzp’er die voornamelijk online werkt. Ga er dus even goed voor zitten zodat je flink wat geld kunt besparen op dergelijke zakelijke rekeningen.

Investeren in crypto om kosten te drukken

Zelfs wanneer je op bovenstaande onderdelen geld hebt bespaard, kan het zijn dat je toch nog iets extra’s voor je bedrijf wilt op financieel gebied. Zo kun je een extra zakcentje verdienen door te investeren in crypto, nu de Bitcoin koers verwachting al een hele tijd meer dan interessant te noemen is. Steeds meer ondernemers en bedrijven beginnen met investeren in crypto. De cryptokoersen zijn sinds de wereldwijde coronacrisis enorm gestegen waardoor je hier op langere termijn zeker wat extra geld kunt ‘verdienen’. Juist nu het dagelijks leven duurder wordt, kan dit een interessante stap zijn.

Onthoud echter wel dat investeren in crypto nooit zonder risico’s is. Let er daarom wel op dat je alleen zakelijk geld investeert dat je eventueel zou kunnen missen. Dat komt omdat dit digitale geld zeer volatiel is. De ene dag is de waarde van een cryptomunt enorm gestegen, terwijl het de volgende dag ineens de helft minder waard kan zijn. Maar: wanneer je je goed inleest over cryptocurrency en het investeren erin, kan het zeker aantrekkelijk zijn als ondernemer om wat extra geld te verdienen in roerige tijden.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo